ΕΙΔΗΣΕΙΣ

FedHATTA: Τα τεστ κορονοϊού παραμένουν υποχρεωτικά στα επαγγελματικά πλοία αναψυχής

Τη μεγάλη της έκπληξη εκφράζει η Ομοσπονδία FedHATTA σε ανακοίνωσή της, για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

FedHATTA: Τα τεστ κορονοϊού  παραμένουν υποχρεωτικά στα επαγγελματικά πλοία αναψυχής

Από την 1η Ιουλίου οι επιβάτες στα επαγγελματικά πλοία αναψυχής με μεταφορική ικανότητα από 13 μέχρι 49 επιβάτες υποχρεούνται, πριν από κάθε ναύλωση, να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορονοϊού.

Όλοι οι ταξιδιώτες εισέρχονται πλέον στη χώρα μας χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς υγειονομικές προϋποθέσεις, από κάθε σημείο εισόδου. Σε όλα τα μεταφορικά μέσα, εναέρια, θαλάσσια και επίγεια, η είσοδος γίνεται χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και χωρίς οποιονδήποτε προηγούμενο διαγνωστικό έλεγχο, και μόνο η μάσκα μπορεί κατά περίπτωση να είναι ακόμη υποχρεωτική.

Μάλιστα, στην πρώτη παράγραφο των συγκεκριμένων οδηγιών αναφέρεται σαφώς ότι αυτές δεν αφορούν στα επαγγελματικά τουριστικά πλοία που εισέρχονται από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Στα ελληνικά ημερόπλοια και ιδιωτικά πλοία αναψυχής δεν υφίσταται παρόμοια υποχρέωση προηγούμενου διαγνωστικού ελέγχου. Ακόμη και στα επαγγελματικά πλοία αναψυχής μεταφορικής ικανότητας έως 12 επιβατών δεν απαιτείται τέτοιος έλεγχος. Ποια η διαφορά, λοιπόν, των μεγαλύτερων επαγγελματικών πλοίων αναψυχής, ικανή να επισύρει ένα τέτοιο επαχθές μέτρο, που θα δημιουργήσει και πάλι σοβαρά προβλήματα στο έργο ενός κλάδου που μόλις ξανάρχισε να δουλεύει μετά από δύο χρόνια και που λαβαίνει μηνύματα ότι η τρέχουσα τουριστική περίοδος αναμένεται να είναι πραγματικά καλή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ