ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς να διατηρήσετε ολόφρεσκες τις πιπεριές στο ψυγείο για εβδομάδες

Οι πιπεριές μπορεί να ζαρώσουν και στη συνέχεια να σαπίσουν πολύ γρήγορα, αλλά αν τις αποθηκεύσετε με τον σωστό τρόπο, μπορούν να διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα.

Πώς να διατηρήσετε ολόφρεσκες τις πιπεριές στο ψυγείο για εβδομάδες

Οι πιπεριές είναι ένα λαχανικό που τείνει να ζαρώνει και στη συνέχεια να σαπίζει αρκετά εύκολα. Όμως, αν τις αποθηκεύσετε σωστά στο ψυγείο σας μπορούν να διαρκέσουν έναν μήνα σαν να τις αγοράσατε πριν από λίγο από τον μανάβη ώστε να τις χρησιμοποιήσετε όταν τις έχετε ανάγκη.

  • Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το πόσο διαρκούν οι πιπεριές που αγοράσατε στο ψυγείο σας αρχικά εξαρτάται από το πώς τις επιλέγετε στο σούπερ μάρκετ. Μην μπαίνετε στον πειρασμό να αγοράσετε αυτές που θα βρείτε μπροστά στο ράφι αλλά αυτές που είναι πιο πίσω.
  • Αν είναι τοποθετημένες σε κιβώτιο και έχετε τη δυνατότητα ελέγξτε την ημερομηνία παραγωγής τους και επιλέξτε τις πιο πρόσφατες.
  • Εάν αγοράζετε τις πιπεριές σε διαφανή πλαστική συσκευασία αφαιρέστε τις από τη σακούλα όταν επιστρέψετε στο σπίτι.
  • Αν είστε η κατηγορία των ανθρώπων που τους αρέσει να πλένουν τις πιπεριές όταν φτάσουν στο σπίτι πριν τις βάλουν στο ψυγείο, θα πρέπει να το σταματήσετε καθώς η υγρασία διαπερνά το εσωτερικό της πιπεριάς με αποτέλεσμα να σαπίζει ευκολότερα.
  • Όσο για το πού πρέπει να διατηρούνται οι πιπεριές στο ψυγείο, πρέπει να βρίσκονται σε στεγνό μέρος όπως τα συρτάρια λαχανικών.

Η διατροφική αξία της πιπεριάς

Οι χρωµατιστές πιπεριές αποτελούν µία πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών.
Εμπεριέχουν βιταµίνη C και Βιταµίνη Α και αντιοξειδωτικά.

Τα πολύτιμα συστατικά τους είναι τα εξής:

  • Φλαβινοειδή: (Κερκετίνη και Εσπεριδίνη)
  • Καροτενοειδή: (Α-καροτίνη, Β-καροτίνη, Κρυπτοξανθίνη, Λουτεϊνη και Ζεαξανθίνη)
  • Υδροξικυνναμωμικό Οξύ: (Φερουλικό Οξύ και Κινναμωμικό Οξύ)

Ενδεικτικά μια μερίδα ωμής κόκκινης πιπεριάς 80 γραμμαρίων περιέχει:

17 kcal/71KJ
Πρωτεΐνη 0,6 γρ
0,2 γρ λίπος
3,4 γρ υδατάνθρακες
Ίνα 1,8g
173 mg κάλιο
60mcg φυλλικού οξέος
101 mg βιταμίνη C

Να θυμάστε πως οι πιπεριές μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καταρράκτη και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, την πιθανότητα αναιμίας, τις χρόνιες ασθένειες ενώ συμβάλλουν στην πρόληψη της απώλειας μνήμης σε άτομα με Αλτσχάιμερ. Τέλος, μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.