ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς μπορείτε να ανοίξετε ένα αβοκάντο και να το διατηρήσετε περισσότερο

Τα μεταλλικά μαχαίρια, ειδικά εκείνα που περιέχουν σίδηρο και χαλκό, κάνουν τα αβοκάντο να μαυρίσουν γρηγορότερα. Υπάρχουν όμως τρεις εναλλακτικοί τρόποι να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο με αποτέλεσμα να διατηρούνται φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Αν έχετε αναρωτηθεί γιατί ένα αβοκάντο μαυρίζει γρηγορότερα ίσως θα πρέπει να μάθετε το μικρό μυστικό που τα κάνει να διατηρούνται περισσότερο.

Η αποφυγή ενός μεταλλικού μαχαιριού όταν κόβετε ένα αβοκάντο μπορεί να το κάνει να μαυρίζει πιο αργά με αποτέλεσμα να μπορείτε να το διατηρήσετε άφοβα στο ψυγείο.

Πώς να διατηρήσετε ένα ανοιχτό αβοκάντο

Αφού κόψετε το αβοκάντο σας με ένα μαχαίρι που δεν είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, πώς μπορείτε να το διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Μια επιλογή είναι να τρίψετε ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού σε όλα τα ανοιχτά μέρη του αβοκάντο και να το σκεπάσετε με μια μεμβράνη βάζοντάς το στο ψυγείο.

Μια δεύτερη επιλογή είναι να κόψετε ένα κρεμμύδι και να το αποθηκεύσετε δίπλα στο αβοκάντο σε ένα σφραγισμένο δοχείο. Μια τρίτη λύση είναι να αποθηκεύσετε το αβοκάντο στο ψυγείο περνώντας το με μια σκελίδα σκόρδο αντί για λεμόνι.

Τα θρεπτικά συστατικά του αβοκάντο

Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μια σειρά από σημαντικά θρεπτικά συστατικά, πολλά από τα οποία λείπουν από τη σύγχρονη διατροφή.

Συγκεκριμένα ένα αβοκάντο 200 γραμμαρίων περιέχει:

  • Θερμίδες: 322
  • Λίπος: 30 γραμμάρια
  • Πρωτεΐνη: 4 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 17 γραμμάρια
  • Φυτικές ίνες: 14 γραμμάρια
  • Βιταμίνη C
  • Βιταμίνη Ε
  • Βιταμίνη Κ
  • Ριβοφλαβίνη (B2)
  • Νιασίνη (Β3)
  • Παντοθενικό οξύ (Β5)
  • Πυριδοξίνη (B6)
  • Φυλλικό οξύ
  • Μαγνήσιο
  • Κάλιο
  • Χαλκό
  • Μαγγάνιο

Κατά συνέπεια τα αβοκάντο είναι εξαιρετικά θρεπτικά και αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή υγιεινών λιπών και φυτικών ινών, καθώς και μια σειρά βιταμινών και μετάλλων.

Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που συχνά λείπουν από τη διατροφή πολλών ανθρώπων. Για παράδειγμα, το ήμισυ ενός αβοκάντο εμπεριέχει το 10% της ημερήσιας ποσότητας καλίου στη διατροφή ενός ενήλικα.

Το κάλιο που εμπεριέχεται στο αβοκάντο είναι απαραίτητο για διάφορες κρίσιμες σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης και της λειτουργίας του νευρικού συστήματος. Η λήψη της συνιστώμενης ποσότητας καλίου σε καθημερινή βάση μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την υπέρταση και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα αβοκάντο παρέχουν επίσης θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, B6 και E.

Το μισό αβοκάντο καλύπτει το 15% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα για Β6, ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην καταστολή της φλεγμονής και προστατεύει από οξειδωτικές βλάβες. Η δε ανεπαρκής πρόσληψη Β6 μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών.

Εν κατακλείδι τα αβοκάντο περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία και η τακτική κατανάλωση τους θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας της διατροφής.

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved