ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέντρα Ημέρας για παιδιά και εφήβους και προσλήψεις προσωπικού στο ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο

Τη δημιουργία εντός του έτους Κέντρων Ημέρας για παιδιά και εφήβους καθώς και Κέντρα για παιδιά που έχουν κακοποιηθεί, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την ενίσχυση του Ψυχιατρικού Τμήματος του ΑΧΕΠΑ και του Παιδοψυχιατρικού του Ιπποκρατείου αλλά και την επικείμενη λειτουργία εξωτερικού ιατρείου για τις διατροφικές διαταραχές στο ΑΧΕΠΑ, εξήγγειλε με δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη.

Κέντρα Ημέρας για παιδιά και εφήβους και προσλήψεις προσωπικού στο ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο

Η κ. Ράπτη είχε το πρωί συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Σωκράτη Δημητριάδη ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ. Μετά την επίσκεψή της στο ΑΧΕΠΑ αναφερόμενη στις προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δούμε τις ανάγκες και για να εξαγγείλουμε αυτό το οποίο έχει ήδη πει και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ,ότι με τις επικείμενες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα ενισχυθεί σε γιατρούς και θα υπάρξουν προσλήψεις και εδώ στο ΑΧΕΠΑ αλλά και προσλήψεις στο Παιδοψυχιατρικό στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι, σε συνεργασία και με τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες οι οποίες αυτή τη στιγμή διενεργούν ένα μεγάλο έργο στο τομέα της ψυχικής υγείας, να δημιουργηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από διαγωνιστική διαδικασία, και ήδη τρέχουν οι διαγωνισμοί, νέες δομές και υπηρεσίες που θα αφορούν την ψυχική υγεία. Ξέρουμε όλοι ότι σήμερα περνάνε πολύ δύσκολα τα παιδιά μας και οι έφηβοί μας.

Έχουμε δει πάρα πολλά περιστατικά και ενδοοικογενεικής βίας και κακοποίησης παιδιών και παράλληλα και μπούλινγκ. Εκείνο το οποίο κάνουμε είναι να έχουμε προκηρύξει και Κέντρα Ημέρας για παιδιά και εφήβους εδώ στη Θεσσαλονίκη, Κέντρα επίσης για κακοποιημένα παιδιά τα οποία θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2022 και παράλληλα νέες υπηρεσίες οι οποίες έχουν να κάνουν και με τις διατροφικές διαταραχές. Ήδη εδώ το ΑΧΕΠΑ πρόκειται να λειτουργήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εξωτερικό ιατρείο για τη διατροφική διαταραχή, την ανορεξία και την πολυφαγία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ