ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΘ: Εμβόλια, παχυσαρκία και δωρεά ιστών και οργάνων τα θέματα στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ

Καίρια θέματα δημόσιας υγείας, όπως η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς επίσης και τα οφέλη της δωρεάς ιστών και οργάνων θα συζητηθούν στη διάρκεια των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

ΙΣΘ: Εμβόλια, παχυσαρκία και δωρεά ιστών και οργάνων τα θέματα στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ

«Για μια ακόμη χρονιά, η παρουσία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης φέρνει τους 9000 γιατρούς της πόλης ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία. Συνεχίζοντας τη συνεχή δράση μας #εμβολια_ΖΩ, έχουμε εντάξει στη φετινή διοργάνωση του εθνικού εκθεσιακού μας φορέα την ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά και με το φλέγον ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας καθώς και την ευαισθητοποίησή τους για τη δωρεά ιστών και οργάνων, με τη νέα δράση μας #δωρι_ΖΩ» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να παρακολουθήσουν τις συγκεκριμένες δράσεις διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του ΙΣΘ (www.isth.gr)

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- Η παχυσαρκία μπορεί να προληφθεί (12/9, 16:30-17:30) με ομιλητές: την πρόεδρο Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος-καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας ΑΠΘ Ελισάβετ Διαμαντή, την καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας ΑΠΘ, Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου και τον αναπληρωτή καθηγητή Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Αθανάσιο Χριστοφορίδη.

- Δωρεά ιστών και οργάνων (14/6, 16:30 - 17:30) με ομιλητές: τον καθηγητή Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής-κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, Θεόδωρο Δαρδαβέση, τον καθηγητή Οφθαλμολογίας-διευθυντή Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Κερατοειδούς Νικόλαο Ζιάκα, την καθηγήτρια Νεφρολογίας Αικατερίνη Παπαγιάννη, τη συντονίστρια διευθύντρια Αιματολογικού Τμήματος, ΓΝΘ Γ. Παπανικολάου, Ιωάννα Σακελλάρη και τον καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ Αναστάσιο Τσουλφά.

- Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων (16/9, 16:30 - 17:30) με ομιλητές τον καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας ΑΠΘ, Θεόδωρο Αγοραστό, την καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας ΑΠΘ Γεωργία Γκιούλα, τον αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ Συμεών Μεταλλίδη, τον αναπληρωτή καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας Γεώργιο Παπαζήση και την παιδίατρο-πρόεδρο Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης Όλγα Τζέτζη.