ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άμεσα διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών ζητά ο ΙΣΘ

Να προβούν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών καλεί τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), κάνοντας λόγο για «βατερλό», που οφείλεται τις αστοχίες της προηγούμενης επιστράτευσης.

Άμεσα διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών ζητά ο ΙΣΘ

Ο ΙΣΘ αναφέρει ότι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν επιστρατευτεί αναισθησιολόγοι- εντατικολόγοι που εργάζονται σε ΜΕΘ τριών ιδιωτικών κλινικών της πόλης μας, οι οποίες νοσηλεύουν και ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η λειτουργία τους.

Σημειώνει επίσης ότι επιστρατεύτηκαν 7 από τους 10 αναισθησιολόγους ιδιωτικού μαιευτηρίου της πόλης με 24ωρη εφημερία, που πραγματοποιεί 4500 τοκετούς το χρόνο, καθώς και 5 από τους 6 μόνιμους αναισθησιολόγους που εξυπηρετούν τα χειρουργεία άλλης ιδιωτικής κλινικής, δύο εκ τω οποίων εφημερεύουν και στη μονάδα εντατικής θεραπείας της κλινικής.

Επιστρατεύτηκαν επίσης γιατροί χωρίς να ληφθεί υπόψη κανένα ηλικιακό κριτήριο, μεταξύ των οποίων και κάποιοι άνω των 70 ετών.