ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημέρα του Φροντιστή: Ενημέρωση φροντιστών ατόμων με άνοια από το ΨΝΘ

Ενημέρωση των φροντιστών ατόμων με άνοια ή νόσο Alzheimer προσφέρει καθημερινά, μέχρι το τέλος Μαρτίου, το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης των Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), με αφορμή την Ημέρα του Φροντιστή ατόμων με άνοια ή Alzheimer που έχει καθιερωθεί στις 16 Μαρτίου.

Ημέρα του Φροντιστή: Ενημέρωση φροντιστών ατόμων με άνοια από το ΨΝΘ

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης ατόμων με Διαταραχές Μνήμης θα υποδέχεται κατόπιν ραντεβού συμπολίτες μας που επιθυμούν να ενημερωθούν για την άνοια και τη νόσο Alzheimer. Το Κέντρο λειτουργεί στα εξής επίπεδα:

1) Θεραπευτικά: προς τους ασθενείς με δομημένο πρόγραμμα σε ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον,

2) προληπτικά: ψυχομετρικά με αρχική αξιολόγηση ασθενή (screening), συμβουλευτικά και ενημερωτικά για τον ενδιαφερόμενο και το οικογενειακό περιβάλλον,

3) υποστηρικτικά: προς τους φροντιστές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για ραντεβού με το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης ατόμων με διαταραχές μνήμης (ΨΝΘ), Καραολή και Δημητρίου 1, στο τηλέφωνο 2313 310750 ή στο email: memory_center@psychothes.gr. Επιστημονικά υπεύθυνη είναι η ψυχολόγος, Αρετή Αγγέλου.

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης λειτουργεί από το 2002 και είναι στελεχωμένο από έμπειρους ειδικούς ψυχικής υγείας. Παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους που βρίσκονται στα πρώτα στάδια ή σε ενδιάμεσο στάδιο της νόσου Alzheimer και υποστήριξη στα κοντινά τους πρόσωπα (συγγενείς και φροντιστές). Πρόκειται για ένα Κέντρο που σχεδιάστηκε ειδικά γι' αυτό το σκοπό και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί στο πλαίσιο δημόσιου νοσοκομείου.