ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΟΦ: Κίνδυνος από 2 συμπληρώματα διατροφής για ενίσχυση της ανδρικής "λίμπιντο"

Μιχάλης Θερμόπουλος

Με σχετική του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή του κοινού σε δύο συμπληρώματα διατροφής, διότι περιέχουν μη εγκεκριμένη ουσία.

ΕΟΦ: Κίνδυνος από 2 συμπληρώματα διατροφής για ενίσχυση της ανδρικής "λίμπιντο"
Bigstock

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης των Γερμανικών Αρχών, προειδοποιούνται οι καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των προϊόντων EPIMEDIUM EXTRAKTLI MACUN PLUS και BLACK RHINO EPIMEDYUMLU BITKISEL MACUN.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα ή πάστα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου ή φυσικών καταστημάτων (αγορά κυρίως από Τουρκία).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, τα παραπάνω προϊόντα περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανσή τους.

Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.