ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσηλεύτρια έσωσε γυναίκα σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα - Κρίσιμη η έγκαιρη παρέμβαση με απινιδωτή

Μια ακόμη ανθρώπινη ζωή σώθηκε χάρη στις Πρώτες Βοήθειες 

Νοσηλεύτρια έσωσε γυναίκα σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα - Κρίσιμη η έγκαιρη παρέμβαση με απινιδωτή

Καρδιακή ανακοπή υπέστη μια τουρίστρια στην Κέρκυρα, όμως για καλή της τύχη, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, βρισκόταν νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).

Την προηγούμενη Τετάρτη (10/09/2025), στο εν λόγω ξενοδοχείο γινόταν προγραμματισμένη εκπαίδευση του προσωπικού στις Πρώτες Βοήθειες, από νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, σημειώθηκε το σοβαρό περιστατικό ανακοπής καρδιάς.

Η Νοσηλεύτρια - Εκπαιδεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων, που βρισκόταν στον χώρο, έσπευσε άμεσα και ξεκίνησε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στη γυναίκα, χρησιμοποιώντας παράλληλα και απινιδωτή (AED).

Ύστερα από τρεις κύκλους ΚΑΡΠΑ, η γυναίκα ανέκτησε τις αισθήσεις της, αποδεικνύοντας με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο τη σημασία της γνώσης Πρώτων Βοηθειών και της έγκαιρης παρέμβασης. Στη συνέχεια, το ΕΚΑΒ μετέφερε την ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου της παρασχέθηκε περαιτέρω φροντίδα.

ΚΑΡΠΑ

Μια ακόμη ανθρώπινη ζωή σώθηκε χάρη στην ετοιμότητα, την ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό του προσωπικού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η συγκινητική αυτή διάσωση αποτελεί μια ακόμη ζωντανή απόδειξη του ανεκτίμητου ανθρωπιστικού έργου που παράγει καθημερινά ο Οργανισμός, αλλά και της ύψιστης σημασίας εκπαίδευσης των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες που μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, που βρίσκεται σε κίνδυνο.