ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Συνεργασία Dräger και Πανεπιστημίου Κρήτης για τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενή

Τη συνεργασίατης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοίνωσε η Dräger, στο πλαίσιο της παρουσίασηςνέων προϊόντων και λύσεων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που διοργάνωσε στις14 Ιουνίου.
Συνεργασία Dräger και Πανεπιστημίου Κρήτης για τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενή

Τη συνεργασίατης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοίνωσε η Dräger, στο πλαίσιο της παρουσίασηςνέων προϊόντων και λύσεων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που διοργάνωσε στις14 Ιουνίου.

Η διεθνής εταιρείαπου δραστηριοποιείται στους τομείς της ιατρικής τεχνολογίας και της τεχνολογίαςασφαλείας, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική καινοτομία και την πανεπιστημιακήέρευνα. Το πρόγραμμα Crit.Is που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπό τηνεπίβλεψη του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας τουΠανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρη Γεωργόπουλου, τράβηξε από την πρώτη στιγμήτα βλέμματα των ανθρώπων της διεθνούς εταιρείας. Η Dräger έχει ως στόχο ναπροωθήσει το software στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ανοίγοντας νέους ορίζοντεςγια την ελληνική έρευνα, σε μία περίοδο που η χώρα μας το έχει όσο ποτέ ανάγκη.

Τι είναι το Crit.Is

Το Crit.Isείναι ένα σύστημα ολοκληρωμένης κλινικής τεκμηρίωσης και υποστήριξης λήψηςαποφάσεων, που διαχειρίζεται τις πολύπλοκες πληροφορίες που δίνει το περιβάλλονμιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Με λίγα λόγια, είναι ένα software το οποίοκαταγράφει, αποθηκεύει, ομαδοποιεί και προβάλει τον τεράστιο όγκο δεδομένων πουπαράγονται ανά ασθενή στη ΜΕΘ, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί ένα ολοκληρωμένοηλεκτρονικό αρχείο που καλύπτει το σύνολο της διαμονής του ασθενή στη ΜΕΘ.Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεταξύ άλλων, δίνει και τη δυνατότητα ανταλλαγήςπληροφοριών με άλλα νοσοκομειακά συστήματα ιατρικής περίθαλψης.

Το Crit.isφέρνει όλους τους τύπους δεδομένων μαζί για να σχηματίζουν τη ραχοκοκαλιά ενόςπλήρους ηλεκτρονικού φακέλου, ο οποίος επειδή είναι ανεπτυγμένος σε webπεριβάλλον, μπορεί να είναι προσβάσιμος από οποιοδήποτε σημείο εντός ή εκτόςνοσοκομείου.

«Ζητήσαμε τησυνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο έχει δημιουργήσει ένα ειδικόπρόγραμμα «φακέλου» ασθενών για τη ΜΕΘ», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος τηςDraeger Hellas, Μανώλης Σιδηρουργός.

«Έχουνκαταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου να μη χρησιμοποιούν καθόλουχαρτί και ο φάκελος του ασθενή να είναι καταγεγραμμένος σε υπολογιστή, έτσιώστε να είναι προσβάσιμος ανά πάσα στιγμή από το προσωπικό».

Με ένα κλικείναι άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες όπως σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ζωτικάσημεία του ασθενή, η διαχείριση υλικών, οι παράμετροι του αναπνευστικού προφίλ,οι νοσηλευτικές παρατηρήσεις, οι ιατρικές οδηγίες και άλλες κρίσιμεςπληροφορίες.

Από τη μεριάτου, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠανεπιστημιακούΝοσοκομείου του Ηρακλείου και υπεύθυνος ανάπτυξης του προγράμματος, ΔημήτρηςΓεωργόπουλος, δήλωσε : «Ο γιατρός πλέον μπορεί πάρα πολύ εύκολα νααντλήσει οποιαδήποτε πληροφορία θέλειγια τον ασθενή, οποιαδήποτε στιγμή το επιλέξει. Έχουμε καταχωρημένα όλα ταστοιχεία του ασθενή, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν με ταχύτητα καιαποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα, εγώ ως διευθυντής της Μονάδας είμαι σε θέσηανά πάσα στιγμή να ξέρω τι έγινε τώρα, τι έγινε χθες, ποιος γιατρός έδωσε μίαοδηγία, ποια νοσηλεύτρια την εκτέλεσε κι αν υπήρξε η οποιαδήποτε καθυστέρηση».

Καινοτόμες Τεχνολογίες

Πέρα από τηνανακοίνωση της εμπορικής εκμετάλλευσης του Crit.Is, η Dräger παρουσίασε στοκοινό και μία σειρά άλλων πρωτοποριακών συστημάτων που διαθέτει για τηνυποστήριξη της λειτουργίας των νοσοκομείων.

Το IACS(Infinity Acute Care System) είναι ένα Σύστημα παρακολούθησης φυσιολογικώνπαραμέτρων ασθενούς, με δυνατότητες χρήσης σε όλους τους χώρους τουνοσοκομείου, με ασύρματο τρόπο.

Επίσης,παρουσίασε τον νέο κεντρικό σταθμό «Infinity Central Station» για συνεχήπαρακολούθηση των ασθενών της ΜΕΘ από το νοσηλευτικό προσωπικό, τααναισθησιολογικά μηχανήματα, τα οποία προορίζονται για την εκτέλεση των πλέοναπαιτητικών επεμβάσεων με απόλυτη ασφάλεια καθώς και τον νέο αναπνευστήρα EVITAV300, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του, είναι κατάλληλος για χρήση στη ΜΕΘ.

Τέλος,παρουσίασε και όλες τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις της Dräger στην ΜΕΘ οιοποίες συμβάλλουν στην μεγαλύτερη ασφάλεια του ασθενούς αλλά και του προσωπικούκαι φυσικά συμβάλλουν στην εξοικονόμηση κόστους και χρόνου νοσηλείας.

H Dräger

Η εταιρείαιδρύθηκε το 1889 και από τότε μέχρι τώρα ανήκει στην οικογένεια Dräger. Σήμεραδιοικείται από την πέμπτη γενιά Dräger, από τον κ. Stefan Dräger. Η έδρα τουΟμίλου βρίσκεται στο Luebeck, Γερμανίας. Οόμιλος απασχολεί περίπου 12,500 εργαζόμενους σε πάνω από 190 χώρες. Η Drägerδραστηριοποιείται στον τομέα των Ιατρικών Μηχανημάτων και στον τομέα της ΤεχνικήςΑσφάλειας. Η Drägerαναπτύσσει πρωτοποριακές συσκευές και λύσεις, τις οποίες εμπιστεύονται άνθρωποισε όλον τον κόσμο. Όπου και αν χρησιμοποιούνται τα προϊόντα της Dräger,είναι για σημαντικό λόγο: Είναι ζήτημα ζωής. Είτε χρησιμοποιούνται για ιατρικέςκλινικές εφαρμογές είτε στην πυροσβεστική, τη βιομηχανία, τα μεταλλεία ή σε υπηρεσίεςδιάσωσης, τα προϊόντα της Dräger προστατεύουν, υποστηρίζουν και σώζουν ζωές.

Η βάσητης μακροχρόνιας επιτυχίας: έντονη παρουσία κοντά στον πελάτη, ικανοίσυνεργάτες, συνεχείς καινοτομίες και άριστη ποιότητα. Η βασικήφιλοσοφία και κατευθυντήρια αρχή της εταιρείας είναι η «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝΖΩΗ».

Η Dräger στην Ελλάδα

Η Dräger από το 2010 λειτουργείτην θυγατρική της στην Ελλάδα και σήμερα απασχολεί 19 εργαζομένους. «Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρίαγια την χώρα μας, η Dräger τόλμησε καιεπένδυσε και συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα, μένοντας πιστή από το 1889στην κατευθυντήρια αρχή της «Τεχνολογία για τη Ζωή» παρέχοντας άμεση πρόσβασηστην τεχνογνωσία του Ομίλου Dräger και για τους Έλληνες χρήστες τωνπροϊόντων μας» , αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μανώλης Σιδηρουργός.