ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Fresh Line: άνοιγμα στην Κίνα με 10ετές συμβόλαιο

Συμφωνία στρατηγικής σημασίας για την διεύρυνση τωνδραστηριοτήτων της στην Ηπειρωτική Κίνα, η οποία θα υλοποιηθεί μέσω της επέκτασηςσυνεργασίας με τους διανομείς της στο Χονγκ Κονγκ, υπέγραψε η Fresh Line.
Fresh Line: άνοιγμα στην Κίνα με 10ετές συμβόλαιο

Συμφωνία στρατηγικής σημασίας για την διεύρυνση τωνδραστηριοτήτων της στην Ηπειρωτική Κίνα, η οποία θα υλοποιηθεί μέσω της επέκτασηςσυνεργασίας με τους διανομείς της στο Χονγκ Κονγκ, υπέγραψε η Fresh Line.

Πρόκειται για ένα δεκαετές συμβόλαιο, βάσει του οποίου προβλέπεται ηεδραίωση της Fresh Line με τουλάχιστον 120 καταστήματα και πάνω από 300 σημείαπώλησης. Κύριο στόχο για την Οργανική Ανάπτυξή της θα αποτελέσουν το Πεκίνο καιη Σαγκάη, καθώς εκεί αναμένεται να αναπτυχθεί το 60% των καταστημάτων της, ενώγια την εξυπηρέτηση της εν λόγω αγοράς θα συσταθεί ομάδα από εξειδικευμέναστελέχη με έδρα στη Σαγκάη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κίνα, η βιομηχανία των καλλυντικών καιπροϊόντων περιποίησης, έχει ανθίσει τα τελευταία 20 χρόνια. Για το 2012 ταέσοδα στον κλάδο των καλλυντικών, των προϊόντων κομμωτικής και των υπηρεσιώνομορφιάς άγγιξαν τα 961,3 εκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α, σημειώνοντας αύξηση τηςτάξεως του 7,6% από το 2011, καθώς και ανάπτυξη κατά 7,1% σε ετήσια βάση από το2007. Ο συγκεκριμένος κλάδος θεωρείται νευραλγικός για την οικονομία της χώρας,αφού αντιπροσωπεύει το 18,5% των συνολικών εσόδων στον τομέα των ΚοινωνικώνΥπηρεσιών, με βάση τα στοιχεία απόδοσής του για το 2012.

Συμπληρωματικά, βάσει ερευνών η τάση της τοπικής αγοράς κατευθύνεται προς τηφυσική προσέγγιση, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα σε προϊόντα απαλλαγμένα από συνθετικάσυντηρητικά και χημικά συστατικά, καθιστώντας την ίσως την πλέον ελκυστική γιατις εταιρίες φυσικών καλλυντικών παγκοσμίως.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Fresh Line,Ναταλί Βαγιωνή, δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι για τησύναψη της συγκεκριμένης συμφωνίας, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο εξαγωγικόσυμβόλαιο που έχει υπογραφεί στην ιστορία της Fresh Line. Πεποίθησή μας είναιπως τώρα πιο πολύ από ποτέ οφείλουμε να αποδείξουμε ότι μια ελληνική εταιρίαμπορεί να πετύχει. Μια εταιρία, που έχει όραμα και στόχους, λειτουργεί με σωστόπρογραμματισμό και βάσει διαδικασιών, μπορεί να καταξιωθεί στις μεγαλύτερεςαγορές παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία».

Η Fresh Line παράγει σήμερα πάνω από 450 περίτεχνα,χειροποίητα και ασφαλή καλλυντικά για όλη την οικογένεια. Διαθέτει δική της παραγωγικήμονάδα στην Αττική και ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων που αριθμεί 40 σημείαπώλησης στην εγχώρια αγορά. Στο εξωτερικό δραστηριοποιείται σε 14 χώρες με πάνωαπό 190 σημεία πώλησης συνολικά. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξήτης είναι αυτή του franchising και στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλαπολυκαταστήματα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί εταιρικά καταστήματα στην Αθήνα και τοΒερολίνο.