ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Actelion & Ceptaris: ολοκληρώνεται η συμμαχία

Προχωρά η συνεργασία μεταξύ Actelion και Ceptaris , καθώςένας σημαντικός όρος που αφορά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της δεύτερης απότην πρώτη, που έχει σχέση ειδικότερα με την έγκριση από το FDA ενόςφαρμακευτικού σκευάσματος ολοκληρώνετα
Actelion & Ceptaris: ολοκληρώνεται η συμμαχία

Προχωρά η συνεργασία μεταξύ Actelion και Ceptaris , καθώςένας σημαντικός όρος που αφορά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της δεύτερης απότην πρώτη, που έχει σχέση ειδικότερα με την έγκριση από το FDA ενόςφαρμακευτικού σκευάσματος ολοκληρώνεται.

Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική Actelion αναφέρειότι υποδέχεται με ικανοποίηση την ανακοίνωση της Ceptaris Therapeutics, Inc.,σύμφωνα με την οποία ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ χορήγησεέγκριση εμπορικής κυκλοφορίας του VALCHLOR (μεχλωραιθαμίνη) Gel 0.016% για τηντοπική θεραπεία της σπογγοειδούς μυκητίασης, τύπος δερματικού Τ-λεμφώματος(CTCL), σταδίου IA και IB σε ασθενείς που είχαν ήδη ακολουθήσει δερματικήαγωγή.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη συμφωνία πουυπέγραψαν στις 30 Ιουλίου 2013, η Actelion US Holding Company, θυγατρική τηςActelion Ltd, και η Ceptaris Therapeutics, Inc., βάσει της οποίας, η Actelionθα εξαγόραζε την Ceptaris. Μεταξύ των όρων που συνόδευαν τη συμφωνία ήταν και ηανακοίνωση της έγκρισης του φαρμακευτικού προϊόντος VALCHLOR της εταιρείαςCeptaris από τον FDA.

Με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία η Πρόεδροςκαι Διευθύνουσα Σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Actelionστην Ελλάδα κυρία Ελένη Γ. Τέντου, αναφέρει σχετικά: «Κινητήριος μοχλόςτης στρατηγικής της Actelion είναι η επιθυμία μας να προσφέρουμε στους ασθενείςμε σπάνιες παθήσεις, καινοτόμες θεραπείες για ένα καλύτερο αύριο. Η νέα αυτήκοινή πορεία που ξεκινάει η Actelion με τη Ceptaris Therapeutics έρχεται ναεπισφραγίσει αυτήν ακριβώς μας την επιθυμία, ανοίγοντας νέους δρόμους για τουςασθενείς με δερματικό Τ-λέμφωμα (CTCL).»

Οι εταιρείες τώρα αναμένεται να προχωρήσουνστην εκπλήρωση και των υπόλοιπων όρων του συμφωνητικού για την ολοκλήρωση τηςεξαγοράς.

Να σημειωθεί ότι η Actelion πλήρωσε στηνCeptaris 25 εκατ. δολάρια μετά την υπογραφή και θα πληρώσει 225 εκατ. δολάριαΗΠΑ στους μετόχους της Ceptaris μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς.Οι μέτοχοι της Ceptaris θα δικαιούνται επίσης να λαμβάνουν επιπλέον πληρωμέςβάσει των καθαρών πωλήσεων του VALCHLOR ή/και της επίτευξης ορισμένων εμπορικώνστόχων.