ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Το Ερρίκος Ντυνάν στα χέρια του ομίλου Πειραιώς

Στα χέρια του ομίλου Πειραιώς πέρασε το Ερρίκος Ντυνάν, μετά την μεταβίβαση τουδανείου των 90 εκατ. ευρώ που είχε συναφθεί μεταξύ νοσοκομείου και Marfin Popular Bank στην Κύπρο. Αρχικά το δάνειο είχε παραμείνει στην Κύπρο,ωστόσο ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και τελικά πέρασε στον όμιλο της τράπεζαςΠειραιώς, όπως άλλωστε και το χαρτοφυλάκιο της Κυπριακής τράπεζας στην Ελλάδα.

Το Ερρίκος Ντυνάν στα χέρια του ομίλου Πειραιώς

Μία νέα εποχή φαίνεταιότι ανατέλλει για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχειβιώσει μεγάλες δυσκολίες όπως και οι εργαζόμενοί του.

Πληροφορίες αναφέρουνότι το νοσοκομείο τελικά πέρασε στα χέρια του ομίλου Πειραιώς και η εξέλιξηαυτή, όπως αναφέρουν και τα Παραπολιτικά, έρχεται μετά την μεταβίβαση τουδανείου των 90 εκατ. ευρώ που είχε συναφθεί μεταξύ νοσοκομείου και Marfin Popular Bank στην Κύπρο. Αρχικά το δάνειο είχε παραμείνει στην Κύπρο,ωστόσο ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και τελικά πέρασε στον όμιλο της τράπεζαςΠειραιώς, όπως άλλωστε και το χαρτοφυλάκιο της Κυπριακής τράπεζας στην Ελλάδα.

Μάλιστα πληροφορίεςαναφέρουν ότι και στο προσωπικό καταβλήθηκαν δύο μισθοί. Στόχος πάντως και της νέαςδιοίκησης που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά της με επικεφαλής τον πρόεδρο τουΕρυθρού Σταυρού πρέσβη κ. Διον. Κοδέλλα, είναι το νοσοκομείο να λειτουργήσεικανονικά και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την χρηματοδότηση που θα«τρέξει», καθώς τα χρέη και γενικότερα οι υποχρεώσεις του νοσηλευτηρίου είναιτεράστιες και αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ.

Στα πλαίσια αυτά, τονοσοκομείο θα πρέπει να λύσει και ένα άλλο ζήτημα αυτό της ασυλίας των πιστωτών,καθώς το Ντυνάν έχει ασφαλιστική ενημερότητα η οποία λήγει μέχρι το τέλος τουΙανουαρίου του 2014, γεγονός που είχε επικυρωθεί με Πράξη ΝομοθετικούΠεριεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τέλος του μήνα το Ερρίκος Ντυνάν θα έχειπροστασία από τυχόν κατασχέσεις από πιστωτές.

Διαβάστε ακόμη:

Πρόεδρος του Ιδρύματος Ερρ. Ντυνάν ο πρέσβης Δ. Κοδέλλας


Ερρ. Ντυνάν: ασφ. ενημερότητα και προστασία από κατασχέσεις