ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Μείωσε σημαντικά τις ζημιές του ο όμιλος Υγεία το α' τρίμηνο του έτους

Ζημιές της τάξης του -€ 0,64 εκατ. έναντι ζημιών -€3,64 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, εμφανίζουν τα δημοσιευμένα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του Υγεία, το πρώτο τρίμηνο του 2014, στέλνοντας το μήνυμα, σύμφωνα με την διοίκησή του, ότι ο όμιλος αντιστέκεται στην παρατεταμένη ύφεση και θωρακίζοντας την θέση του. 

Μείωσε σημαντικά τις ζημιές του ο όμιλος Υγεία το α' τρίμηνο του έτους

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους, τα ενοποιημένα συγκρίσιμα προσαρμοσμένα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσιάζουν κέρδη ύψους € 9,92 εκατ. έναντι κερδών € 9,45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2013 καταγράφοντας αύξηση 5%.

Οι συγκρίσιμες προσαρμοσμένες ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και ανήλθαν στα € 60,86 εκατ. παρουσιάζοντας οριακή μείωση 1,2%.

Τα συγκρίσιμα προσαρμοσμένα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες παρουσίασαν σημαντική βελτίωση καταγράφοντας κέρδη ύψους € 2,24 εκατ. έναντι προσαρμοσμένων ενοποιημένων κερδών € 0,3 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του «Ομίλου ΥΓΕΙΑ» κυρία Ρίτα Σουβατζόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O Όμιλος ΥΓΕΙΑ και το πρώτο τρίμηνο του 2014 συνέχισε να επιδεικνύει αντοχή και αξιοσημείωτη βελτίωση στα οικονομικά του αποτελέσματα καταγράφοντας λειτουργική κερδοφορία, ανταποκρινόμενος επιτυχώς στις προκλήσεις και επιβεβαιώνοντας τον κυρίαρχο ρόλο που κατέχει στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Το 2014 ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έχει θέσει ως προτεραιότητα την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας παγιώνοντας και επαυξάνοντας τα οφέλη από ενέργειες υγιούς ανάπτυξης και εξορθολογισμού του κόστους που πηγάζουν από τον προσεκτικό σχεδιασμό της στρατηγικής μας.

Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ θωρακίζουμε την οικονομική μας θέση, εξασφαλίζουμε τη συνεχή βελτίωση των μεγεθών μεγιστοποιώντας τις δυνητικές συνέργειες εντός του Ομίλου, διατηρώντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας, με απώτερο μέλημα την ενδυνάμωση αξίας και το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων και όλων των συμμετεχόντων».