ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Νέο σύστημα ανάλυσης 23 παραμέτρων από τη Roche

Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ανάλυσης ούρων για την εξέταση 23 παραμέτρων, που συμβάλει στη διάγνωση παθήσεων όπως οι ουρολοιμώξεις, οι νεφροπάθειες και ο διαβήτης, το cobas® 6500, παρουσίασε πρόσφατα η Roche.

Νέο σύστημα ανάλυσης 23 παραμέτρων από τη Roche

Το νέο αυτό σύστημα αποτελούμενο από δύο αρθρωτούς αναλυτές, συνδυάζει τις βιοχημικές αναλύσεις ούρων μέσω ταινίας (strip) με την ψηφιακή μικροσκοπική εξέταση ούρων.

Το cobas® 6500 έχει την υψηλότερη ταχύτητα αναλύσεων από κάθε άλλο διαθέσιμο σύστημα, εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας αποτελέσματα και βελτιώνει σημαντικά την παραγωγικότητα του εργαστηρίου, μειώνοντας παράλληλα τις εργασίες που εκτελούνται χειροκίνητα, καθώς και τον κίνδυνο έκθεσης του εργαστηριακού προσωπικού σε βιολογικά υλικά.

Ο Roland Diggelmann, COO της Roche Diagnostics, σημείωσε: «Ακόμα και σήμερα, πολλά στάδια μιας ανάλυσης ούρων πρέπει να γίνονται με το χέρι. Με το cobas® 6500 προσφέρουμε στα εργαστήρια πλήρως αυτοματοποιημένη ανάλυση ούρων, με δυνατότητα επεξεργασίας άνω των χιλίων δειγμάτων ανά ημέρα, αριθμό σημαντικά μεγαλύτερο από αυτόν που επιτυγχάνεται σήμερα. Στηριζόμενη στην 50ετή εμπειρία της στις αναλύσεις ούρων, η Roche Diagnostics εισάγει σήμερα την ψηφιακή μικροσκοπική ανάλυση στην εξέταση ούρων, προσφέροντας στα εργαστήρια λύσεις ακόμα καλύτερης ποιότητας. Έτσι, τα εργαστήρια θα μπορούν να παράγουν ταχύτερα και πιο αξιόπιστα αποτελέσματα, προς όφελος της δημόσιας υγείας».

Σχετικά με την ανάλυση ούρων

Η ανάλυση ούρων αποτελεί σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο εδώ και περισσότερα από εκατό χρόνια. Τα ούρα εξακολουθούν να αποτελούν βασικό δείκτη για πολλές νόσους, όπως είναι οι ουρολοιμώξεις, οι νεφροπάθειες και ο διαβήτης. Η ανάλυση ούρων μπορεί να αποκαλύψει σοβαρές βλάβες της υγείας οι οποίες είναι ασυμπτωματικές στα αρχικά στάδια και αντιμετωπίσιμες εφόσον διαγνωστούν έγκαιρα. Η ταινία ανάλυσης ούρων (strip) είναι ένα βασικό διαγνωστικό εργαλείο που προσφέρει γρήγορες και αξιόπιστες πληροφορίες για τυχόν παθολογικές μεταβολές στα ούρα. Η διαγνωστική τους αξία αξιοποιείται κυρίως στη διάγνωση πρώτης γραμμής, στον προσυμπτωματικό έλεγχο κατά τις εξετάσεις ρουτίνας ή πρόληψης και στην παρακολούθηση της θεραπείας.

Tο cobas® 6500

Το σύστημα cobas® 6500 αποτελείται από δύο αρθρωτούς αναλυτές: την υπομονάδα ανάλυσης ούρων με ταινία που εξετάζει γρήγορα τα ούρα, ώστε να εντοπιστούν ασθένειες όπως οι νεφροπάθειες και οι ουρολοιμώξεις και τη δεύτερη υπομονάδα, η οποία καταργεί τις χειροκίνητες ενέργειες που απαιτεί η μικροσκοπική εξέταση προσφέροντας πλήρως αυτοματοποιημένο ποσοτικό προσδιορισμό, καθώς και ταξινόμηση των σωματιδίων που περιέχονται στα ούρα μέσω ψηφιακής μικροσκοπικής εξέτασης. Η μονάδα αυτή επιταχύνει σημαντικά τη μικροσκοπική εξέταση, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφει τη μεταβλητότητα των αποτελεσμάτων και βελτιώνει την τυποποίηση. Για λόγους ευελιξίας, οι δύο υπομονάδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε χωριστά είτε ως μία κοινή πλατφόρμα.