ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Όμιλος ΥΓΕΙΑ: Αύξηση στα συγκρίσιμα EBITDA & λειτουργική κερδοφορία

Συνεχίζει να επιδεικνύει αντοχές ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ κατά το 1ο εξάμηνο του 2014 παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο του κλάδου Υγείας στον οποίο δραστηριοποιείται, παρουσιάζοντας σημαντική λειτουργική κερδοφορία, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας.

Όμιλος ΥΓΕΙΑ: Αύξηση στα συγκρίσιμα EBITDA & λειτουργική κερδοφορία

Τα δημοσιευμένα ενοποιημένα αποτελέσματα της περιόδου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περιόδου του 2013, κυρίως λόγω της αναδρομικής από 1-1-2013 εφαρμογής των κυβερνητικών αποφάσεων για το μηχανισμό επιστροφής rebate και clawback.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο έχουν ως εξής:

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο συγκρίσιμος προσαρμοσμένος ενοποιημένος κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου του 2014, ανήλθε σε €121,6 εκ. σημειώνοντας αύξηση 0,7% έναντι €120,7 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2013. Ο ενοποιημένος δημοσιευμένος κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου του 2014, ανήλθε σε €115,1 εκ. έναντι €120,7 εκ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΤΟΚΩΝ ΦΟΡΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ (EBITDA): Τα συγκρίσιμα προσαρμοσμένα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασαν αύξηση κατά 6,6% και ανήλθαν στα €16,8 εκ. έναντι κερδών €15,7 εκ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013. Τα ενοποιημένα δημοσιευμένα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του πρώτου εξαμήνου του 2014 ανήλθαν σε κέρδη ύψους €10,3 εκ. έναντι κερδών €15,7 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: Τα συγκρίσιμα προσαρμοσμένα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε οριακές ζημιές ύψους -€ 0,06 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2014 έναντι ζημιών -€ 3,3 εκ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013. Τα δημοσιευμένα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες παρουσίασαν ζημιές -€5,6 εκ. έναντι ζημιών -€3,3 εκ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του «Ομίλου ΥΓΕΙΑ» κυρία Ρίτα Σουβατζόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανθεκτικότητα των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου επιβεβαιώνει την επιτυχή διαχείριση της παρατεταμένης κρίσης και τις στοχευμένες ενέργειες της Διοίκησης αναδεικνύοντας τον κυρίαρχο ρόλο που κατέχει ο Όμιλος στον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας. Σ' αυτήν την δύσκολη συγκυρία συνεχίζουμε έμπρακτα το κοινωνικό μας έργο με στοχευμένες και συντονισμένες δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας του κοινωνικού συνόλου και στην ανάπτυξη της κοινωνικής ευημερίας.

Κατά το 1ο εξάμηνο του 2014, επικεντρωθήκαμε στην εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας, την μεγιστοποίηση των συνεργιών εντός του Ομίλου, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να παραμείνουμε κεφαλαιακά ισχυροί, ανταποκρινόμενοι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Απώτερη στόχευση αποτελεί η ενδυνάμωση της αξίας και το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων και όλων των συμμετεχόντων».