ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η ΕΛΙΤΟΥΡ & η Eurodentica στην Διεθνή έκθεση Ιατρικού Τουρισμού στο Ντουμπάι με προσδοκίες

''Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πρώτη μας παρουσία σε αυτή την σημαντική Διεθνή Έκθεση Ιατρικού Τουρισμού, την IMTEC 2015, στο Ντουμπάι'', καταλήγει ο Επ. Καθηγητής και επικεφαλής της EuroDentica, κ. Νικόλαος Κουβελάς.

Η ΕΛΙΤΟΥΡ & η Eurodentica στην Διεθνή έκθεση Ιατρικού Τουρισμού στο Ντουμπάι με προσδοκίες

Στην Ελλάδα ο ιατρικός τουρισμός κάνει τα πρώτα του βήματα, κυρίως με μεμονωμένες προσπάθειες, αλλά και με κάποιες πιο οργανωμένες. Μία τέτοια, οργανωμένη προσπάθεια, ήταν η συμμετοχή της Elitour στην IMTEC 2015, στο Ντουμπάι.

Οι τομείς που είναι πιο ελπιδοφόροι είναι οι τομείς της οδοντιατρικής, της αιμοκάθαρσης, της αποκατάστασης, της πλαστικής/αισθητικής χειρουργικής, της οφθαλμολογίας, της εξωσωματικής και της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης.

Βασικοί «παίκτες» ως προορισμοί ιατρικού τουρισμού σήμερα είναι η Ινδία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Ουγγαρία. Σε πορεία ανάπτυξης είναι και η Τουρκία, καθώς το 2014 δέχθηκε 620.000 ιατρικούς επισκέπτες από το εξωτερικό. Αντίστοιχα, αγορές-στόχοι για την Ελλάδα είναι η Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, η Ανατολική Ευρώπη, η Ρωσία και οι χώρες της Μέσης Ανατολής.

Εκτός από την πρόθεση όμως, για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού είναι απαραίτητη η διεθνής πιστοποίηση, η οποία εγγυάται και την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, καθώς και η διαμόρφωση ολοκληρωμένων πακέτων, η εξειδίκευση στις προσφερόμενες υπηρεσίες, η δημιουργία τοπικών δικτύων παρόχων και η προβολή του προϊόντος, το branding του ιατρικού τουρισμού της Ελλάδας.

Η διεθνής πιστοποίηση είναι σημαντική, ώστε να υπάρχει και η εγγύηση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

''Εμείς στην Eurodentica Specialized Dental Care www.eurodentica.gr,'', αναφέρει ο Επ, Καθηγητής Οδοντιατρικής και επικεφαλής της κ. Νικόλαος Κουβελάς, ''αντιληφθήκαμε νωρίς, ότι χρειάζεται μία διεθνής πιστοποίηση με το κύρος της TEMOS, http://temos-aegean.info, ώστε οι υπηρεσίες μας να αναγνωρίζονται σε διεθνές επίπεδο. Οπότε τον Ιούλιο του 2014, το Πολυοδοντιατρείο μας, πιστοποιήθηκε από την TEMOS και αυτή η πιστοποίηση αναγνωρίστηκε και από το DIPLOMATIC COUNCIL www.dentaltourismgreece.com , γεγονός που μας δημιουργεί πλέον άλλες δυνατότητες στην προσέλκυση οδοντιατρικού τουρισμού.

Eίμαστε δε το 1ο Οδοντιατρείο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε από την TEMOS, γεγονός που μας κατατάσσει στα καλύτερα Οδοντιατρεία του κόσμου''. Dental Tourism Greece

Η Εurodentica www.eurodentica.gr έχει ήδη μπει στον χάρτη του οδοντιατρικού τουρισμού. Πρόκειται για το δημοφιλέστερο είδος ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος αφορά το 46% των χρημάτων που ξοδεύουν όσοι ταξιδεύουν για να συνδυάσουν διακοπές με θεραπεία. Παράλληλα, η Ελλάδα διαθέτει πολύ μεγάλο ποσοστό εξειδικευμένων οδοντιάτρων, σε σχέση με τους γενικούς οδοντίατρους, συγκρινόμενη με άλλες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

΄''Εν κατακλείδι, είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές που ανοίγονται , για τους ασθενείς που αναμένουμε από χώρες με τις οποίες είμαστε ήδη σε επαφή. Το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο όσον αφορά στη εξέλιξη του οδοντιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, ιδιαίτερα όταν οι υπηρεσίες παρέχονται από οργανωμένα οδοντιατρεία, με εξειδικευμένους οδοντιάτρους'', καταλήγει χαμογελώντας ο κ. Κουβελάς.

Διαβάστε ακόμη:

Εδραιώνεται η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ