ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η DEMO βραβεύεται για τις επιδόσεις της, κάνοντας πρωταθλητισμό στα νοσοκομεία & στις εξαγωγές

Η επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας DEMO ΑΒΕΕ ξεχωρίζει και αναγνωρίζεται. Η εταιρεία ειδικότερα, απέσπασε μέσα σε μία εβδομάδα, δύο σημαντικές διακρίσεις για την επιχειρηματική της πορεία και προοπτική.

Η DEMO βραβεύεται για τις επιδόσεις της, κάνοντας πρωταθλητισμό στα νοσοκομεία & στις εξαγωγές

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, βραβεύτηκε από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας με το Βραβείο «ΚΟΥΡΟΣ» ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της DEMO, κ. Δημήτρης Δέμος, για την επίδοσή του στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο.

Επιπλέον η DEMO διακρίθηκε και την φετινή χρονιά στην Ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας, “Salus Index 2015”, που έλαβε χώρα μία ημέρα πριν, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της DEMO, ο κ. Αριστομένης Βασιλόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας.

Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν αναγνώριση για την DEMO που την τελευταία οκταετία εμφανίζει ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 22% και κύκλο εργασιών σήμερα στα €125 εκατ. (από 112εκατ. το 2014) παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας της. Στα 50 χρόνια παρουσίας της στον κλάδο, ακολουθώντας με συνέπεια μια δυναμική στρατηγική ανάπτυξης και επενδύσεων, η εταιρεία έχει καθιερωθεί σε ηγετική θέση σε Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Κατέχει την 1η θέση σε νοσοκομειακές πωλήσεις στην Ελλάδα. Διατηρεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη . Κάνει πρωταθλητισμό στις εξαγωγές, με περίπου το 80% της παραγωγής να εξάγεται σε 52 χώρες όπου και κατέχει σημαντικά μερίδια αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για δύο εκδηλώσεις - θεσμούς για τον χώρο της επιχειρηματικότητας αλλά και του φαρμάκου. Πιο αναλυτικά, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τίμησε για 21η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της υπευθυνότητας στο πρόσωπο κορυφαίων επιχειρηματιών. Παράλληλα, ο εκδοτικός οργανισμός Active Business Publishing διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά, υπό την αιγίδα των ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΕΦΕΧ και ΣΕΙΒ την ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής αριστείας «Salus Index 2015» στον τομέα Υγεία – Φάρμακο – Ομορφιά.

Σχετικά με την DEMO: Ελληνικά φάρμακα με παγκόσμια εμβέλεια www.demo.gr

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων.

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, με πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την 1η θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων. Οι τρεις παραγωγικές μονάδες της DEMO με έκταση 45.000m2, σε συνδυασμό με της υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιτρέπουν στην εταιρεία να προσφέρει τις δικές της υπηρεσίες εφοδιασμού (logistics) σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Με κύκλο εργασιών που θα φτάσει τα €125.000.000 το 2015, ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 22% τα τελευταία 8 χρόνια και προσωπικό που ξεπερνά τα 700 άτομα, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 52 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία.

A. Vasilopoulos

Διαβάστε ακόμη:

50 χρόνια DEMO: Το απλό φαρμακείο που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο παίκτη της φαρμακευτικής & νοσοκομειακής αγοράς

DEMO: Νέα προϊόντα & επενδύσεις στο εξωτερικό η αιχμή του δόρατος για το 2015

Διάκριση της DEMO για την επιχειρηματική της πορεία

Νέο website και online καμπάνια της DEMO