ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Χρυσή διάκριση για τη Novartis Hellas στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index)

Για ακόμα μία φορά η Novartis Hellas κατάφερε να διακριθεί από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), το οποίο βράβευσε τις εταιρείες με το υψηλότερο αίσθημα Εταιρικής Υπευθυνότητας, σύμφωνα µε τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR INDEX).

Χρυσή διάκριση για τη Novartis Hellas στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index)

Η Novartis Hellas κατάφερε να αποσπάσει το Χρυσό Βραβείο, αποδεικνύοντας τη στρατηγική της εταιρείας που έχει ως κύριο άξονα την τοποθέτηση των ασθενών στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, αλλά και την προσφορά στην κοινωνία.

Η Εταιρική Υπευθυνότητα είναι για τη Novartis αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρησιακής στρατηγικής και της δέσμευσης που έχει απέναντι σε όλους τους κοινωνικούς της εταίρους. Η Novartis επενδύει σε σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες με εστίαση στους ασθενείς, εργαζόμενους και πολίτες σε ανάγκη. Σε αυτές περιλαμβάνονται δωρεές φαρμάκων, προγράμματα πρώιμης πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, δωρεές προς Δημόσια Νοσοκομεία και Πανεπιστημιακές Κλινικές για τη στήριξη ερευνητικών έργων, στήριξη συλλόγων ασθενών και παροχή δωρεάν εξετάσεων.

To 2015 η εταιρεία υλοποίησε σημαντικά Προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας όπως οι «Μετρήσεις Ζωής», η εκστρατεία «Αναπνέω», που στοχεύει στην ενημέρωση για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) προσφέροντας παράλληλα δωρεάν σπιρομετρήσεις, η καμπάνια «Αποκαλύψτε το δέρμα σας» για την άρση των προκαταλήψεων σχετικά με τα δερματικά νοσήματα (ψωρίαση, κνίδωση) και το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» για γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Σταθερά κάθε χρόνο η εταιρεία αφιερώνει την ημέρα ίδρυσής της στους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη φροντίδας, διοργανώνοντας την «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» των εργαζομένων της.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Ηellas, κ. Riccardo Canevari, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή που λαμβάνουμε το χρυσό βραβείο, καθώς βλέπουμε για άλλη μια χρονιά να πετυχαίνουμε τους στρατηγικούς στόχους μας και τις προσπάθειές μας για προσφορά στην κοινωνία. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε σημαντικά Προγράμματα ΕΚΕ με υψηλά πρότυπα ηθικής και εταιρικής διακυβέρνησης, εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία μας στους τομείς της επιστήμης και της καινοτομίας, δημιουργώντας ένα βιώσιμο μέλλον για τους ασθενείς, την κοινωνία και τη Novartis».