ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ξανθός: καταστροφική η κρίση για την υγεία των Ελλήνων

Την διαπίστωση ότι  η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει την κρίση και ότι η πολιτική που ακολουθείται σε όλα τα επίπεδα κυρίως δε στην υγεία, έχει φέρει καταστροφικά αποτελέσματα για όλους τους πολίτες, κατέθεσε ο επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σε εκδήλωση της Stat Bank.

Ξανθός: καταστροφική η κρίση για την υγεία των Ελλήνων

Την διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει την κρίση και ότι η πολιτική που ακολουθείται σε όλα τα επίπεδα κυρίως δε στην υγεία, έχει φέρει καταστροφικά αποτελέσματα για όλους τους πολίτες, κατέθεσε ο επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σε εκδήλωση της Stat Bank.

Ο κ. Ξανθός, τόνισε πως το θέμα της ύφεσης είναι πολιτικό και η πολιτική που ασκείται σήμερα, συσσωρεύει αντί να λύνει προβλήματα. Αμφισβητούμε ότι είμαστε στο τέλος της κρίσης, συνέχισε και επεσήμανε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για την χώρα, διότι ακόμη και εάν βρεθούμε εκτός Μνημονιακού προγράμματος, πάλι θα είμαστε σε επιτήρηση.

Το ερώτημα επομένως δεν είναι πως θα συγκρατήσουμε το κόστος, σημείωσε ο κ. Ξανθός, αλλά πως θα καλυφθούν οι ανάγκες των ανθρώπων, καθώς οι δαπάνες της υγείας είναι ανελαστικές και η υπεράσπιση της υγείας οφείλεται να γίνεται με ισότιμο τρόπο σε όλους τους πολίτες, καθώς αυτό αποτελεί ζήτημα δημοκρατίας.

Θα πρέπει επίσης, να καλυφθούν οι ανάγκες των ανασφάλιστων, υπογράμμισε, αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι δημόσιες δομές να γίνουν λειτουργικές με εγγυημένη δημόσια χρηματοδότηση και στην συνέχεια να εξετάσουμε την αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας, από το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέχρι την αποκατάσταση.