ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, με λεκάνες μαζεύουν τα νερά

Στο απροχώρητο έχει φθάσει η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού και εγκατάλειψης του κτιρίου.

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, με λεκάνες μαζεύουν τα νερά

Την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου περιγράφει ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιώργος Τριανταφύλλου στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες».

Ο κ. Γ. Τριανταφύλλου έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου με έγγραφά του προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και στο υπουργείο Υγείας, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση.

Στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου υπηρετούν ένας παθολόγος, 3 αγροτικοί γιατροί, 3 νοσηλεύτριες και 2 μαίες, εκ των οποίων η μία νοσηλεύτρια θα επιστρέψει μετά από ένα χρόνο λόγω εγκυμοσύνης, ενώ η δεύτερη βρίσκεται σε άδεια μέχρι το τέλος Ιουνίου.

«Το πρόβλημα είναι οξύ, μπορεί να χαθεί κάποια ζωή... Υπάρχουν βάρδιες που υπάρχει μία μόνο καθαρίστρια ή ένας μόνο οδηγός μαζί με το γιατρό. Έχω σκεφθεί πολλές φορές να καταθέσω μήνυση στον Εισαγγελέα...», λέει ο κ. Γ. Τριανταφύλλου.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου σημειώνει ακόμα ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με την αύξηση της τουριστικής κίνησης, οι βάρδιες στο Κ.Υ. δε θα βγαίνουν.

Το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου στεγάζεται σε ένα κτίριο 30 ετών και όπως είναι φυσικό, έχει αρχίσει να εμφανίζει σοβαρές φθορές.

kentro ygeiaw skopelou lekanes

Η ξυλοκατασκευή της κεραμοσκεπής έχει σαπίσει με αποτέλεσμα σε κάθε βροχή να μπαίνουν νερά, τα υδραυλικά υπολειτουργούν και τα καλοριφέρ έχουν τρυπήσει με αποτέλεσμα να μη θερμαίνεται σωστά το κτίριο. Μερικά από τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν καθόλου, ενώ η βορεινή πλευρά του κτιρίου χρειάζεται επισκευή γιατί έχει αρχίσει να πέφτει!

kentro ygeiaw skopelou

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ