ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πώς «πιάστηκε» ο γιατρός του Ευαγγελισμού, ποιος βουλευτής τον είχε καταγγείλει και τι θα κάνει το υπ. Υγείας

Ποινική δίωξη για κακούργημα, αναστολή καθηκόντων του στον Ευαγγελισμό και παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο, είναι το μέλλον για τον Καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού που πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 500 ευρώ το πρωί της Τετάρτης.

Πώς «πιάστηκε» ο γιατρός του Ευαγγελισμού, ποιος βουλευτής τον είχε καταγγείλει και τι θα κάνει το υπ. Υγείας

Η δραστηριότητα του υψηλόβαθμου γιατρού του Ευαγγελισμού ήταν γνωστή στο νοσοκομείο, και ο διοικητής του Ευαγγελισμού κ. Γρηγορόπουλος, είχε ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του γιατρού από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του στο νοσοκομείο.

Εκείνος που τον είχε ενημερώσει ήταν ο βουλευτής Εύβοιας, πρώην υπουργός και θωρακοχειρουργός Κώστας Μαρκόπουλος.

Γνωστός του κ. Μαρκόπουλου ο οποίος είχε βιβλιάριο απορίας, βρέθηκε στη δύσκολη θέση να του ζητήσει φακελάκι ο συγκεκριμένος γιατρός όταν τον επισκέφθηκε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και για το οποίο έπρεπε να χειρουργηθεί. Όπως ήταν φυσικό ο ασθενής, ο οποίος ήταν άνεργος, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του γιατρού, αλλά δεν ήθελε να τον καταγγείλει επώνυμα. Τελικά χειρουργήθηκε από άλλο καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου, χωρίς βέβαια να πληρώσει.

Ο συγκεκριμένος γιατρός πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα μετά από μία συντονισμένη επιχείρηση της διοίκησης του νοσοκομείου και της Διέυθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από επώνυμη καταγγελία ασθενούς από τη Σύρο.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έθεσε σε αργία τον ιατρό-καρδιοχειρουργό του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», στον οποίο ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργεί κατ' επάγγελμα.

O κ. Βορίδης έδωσε εντολή στον διοικητή του Νοσοκομείου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, να προχωρήσει στην αναστολή των καθηκόντων του ιατρού.

Παράλληλα, ξεκινούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο πειθαρχικές διαδικασίες από τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο γιατρός, όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που είχε πάνω του ήταν δικά του.

Διαβάστε επίσης:

Διευθυντής κλινικής ζητούσε από ασθενή φακελάκι 1.500 ευρώ και συνελήφθη

Σε Αργία και αναστολή καθηκόντων τέθηκε ο γιατρός που συνελήφθη για χρηματισμό

Βαρνάβας: Κοινωνικό έγκλημα το φακελάκι

Μ. Βλασταράκος: Ντροπιάζουν τους γιατρούς τα φαινόμενα χρηματισμού