ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πάνω από 400 Έλληνες οδοντίατροι μετανάστευσαν στο εξωτερικό

Η υπερφορολόγηση και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών είναι από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν στη μετανάστευση πάνω από 400 οδοντίατρους!

Πάνω από 400 Έλληνες οδοντίατροι μετανάστευσαν στο εξωτερικό

Το πρόβλημα της φυγής των οδοντιάτρων στο εξωτερικό, έθεσαν τα μέλη του προεδρείου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής που συναντήθηκαν την Τρίτη με τον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Βορίδη.

Στη συνάντηση τα μέλη του ΟΣΑ εξέθεσαν στον υπουργό ζητήματα τα οποία απασχολούν τους οδοντιάτρους, όπως η δυνατότητα ένταξης της οδοντιατρικής στον ΕΟΠΥΥ για παροχή πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής περίθαλψης στους 9.500.000 ασφαλισμένους του, η ανάγκη εκσυγχρονισμού του νομικού και θεσμικού πλαισίου που διέπει την οδοντιατρική και η ανάγκη αντιμετώπισης γραφειοκρατικών στρεβλώσεων που ταλαιπωρούν τους οδοντιάτρους και ανεβάζουν το κόστος λειτουργίας των ιατρείων τους.

Το προεδρείο του ΟΣΑ ενημέρωσε επίσης τον κ. Υπουργό και για τις δυσβάστακτες συνέπειες από την υπερφορολόγηση και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που οδηγούν στο κλείσιμο πολλών ιατρείων και φυγή συναδέλφων στο εξωτερικό, οι οποίοι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΣΑ ανέρχονται στους 400 από το 2012.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να μελετήσει τα αιτήματά μας και να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος με τις υπηρεσίες του υπουργείου για την επίλυσή τους.