ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αποσπασμένος στην Αθήνα ο μοναδικός γιατρός του Καστελόριζου

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις των Ελλήνων πολιτικών κατά καιρούς προς τους κατοίκους του πιο ανατολικού άκρου των συνόρων της χώρας μας, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ακόμα και ο μοναδικός γιατρός στο ακριτικό νησί, ο οποίος τα τελευταία 10 χρόνια κατέχει θέση... Διευθυντή, είναι αυτήν τη στιγμή αποσπασμένος στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα.

Αποσπασμένος στην Αθήνα ο μοναδικός γιατρός του Καστελόριζου

Αυτό συμβαίνει τα τελευταία 5 χρόνια, τα μισά δηλαδή από το σύνολο των χρόνων που ο συγκεκριμένος γιατρός έχει διοριστεί μόνιμα στο Καστελόριζο.

Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να επιλυθεί το πρόβλημα έλλειψης γιατρού στο νησί όχι μόνο τώρα, επί υπουργού Μάκης Βορίδη, αλλά και επί θητείας του προκατόχου του, Άδωνι Γεωργιάδη. Ο τελευταίος είχε επισκεφθεί 3 φορές το νησί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος έλλειψης γιατρού.

Μάλιστα, με δική του απόφαση το περασμένο καλοκαίρι μία γενική γιατρός-πνευμονολόγος είχε αναλάβει τα καθήκοντά της στο (μόνο κατ' όνομα) Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Καστελόριζου. Η γιατρός είχε πάει στο νησί συνοδεία του πρώην υπουργού, αλλά, σύμφωνα με τους κατοίκους, παρέμεινε εκεί μόλις για 3 μήνες.

Σήμερα, επισκέπτεται το νησί κάθε εβδομάδα γιατρός από τη Ρόδο. Γι' αυτό οι κάτοικοι του Καστελόριζου προτιμούν τις περισσότερες φορές να πάνε στην πόλη Κας της γειτονικής Τουρκίας, σε απόσταση λίγων λεπτών από το νησί, όπου είναι υπό κατασκευή ένα μεγάλο νοσοκομείο.

Πηγή: εφημερίδα "Κυριακάτικη Kontra News"

Διαβάστε επίσης:

Δύο χρόνια και μηδέν διορισμοί στο νοσοκομείο Φλώρινας

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Θα παράγει μόνο του το οξυγόνο ιατρικής χρήσης

Ο «Μεγάλος Αδελφός» στο νοσοκομείο Λιβαδειάς: Είσοδος με... δακτυλικό αποτύπωμα