ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, καταδεικνύει, μιλώντας στο newsbomb.gr, τα... παράδοξα των κυβερνητικών χειρισμών στο «σκάνδαλο της δεκαετίας» με την εξαγορά του νοσοκομείου από την ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σημαντικά ερωτήματα στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, κατά την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας στη Βουλή.

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

«Η υπόθεση του πλειστηριασμού για το Ερρίκος Ντυνάν φαίνεται ότι έχει πολλά κενά», δηλώνει ο κ. Δρίτσας και συνεχίζει:

«Ειλικρινά, δεν μπορώ να διαψεύσω με τα στοιχεία που έχω τον υπουργό υγείας κ. Βορίδη, στη δήλωσή του στις 18 Σεπτεμβρίου στη Βουλή, ότι δεν γνώριζε τον υπερθεματιστή που θα ευνοείτο ή θα έκανε χρήση της τροπολογίας που εκείνη την ημέρα κατέθεσε. Εάν ισχύει όμως, ότι η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε που συμμετείχε στον πλειστηριασμό, δεν γνωρίζω αν ήταν η μόνη που συμμετείχε, εάν πράγματι είναι όπως έχει ήδη δημοσιευτεί, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία και προκάλεσε τον πλειστηριασμό, τότε τίθενται πάρα πολλά ερωτήματα.

Το πρώτο είναι, γιατί χρειαζόταν αυτή η τροπολογία, με δεδομένο ότι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής -ιδιωτικού νοσοκομείου.

Δεύτερο ερώτημα που παραμένει κενό είναι εάν ο νέο ιδιοκτήτης του «Ερρίκος Ντυνάν» χρεώνεται και τα χρέη ύψους περίπου 300 εκατ. ή αυτά μένουν ως βάρος για τον κρατικό προϋπολογισμό ή για ποιον άλλον αναρωτιέμαι.

Το τρίτο είναι ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» περιήλθε στην Τράπεζα Πειραιώς για χρέη 90 εκατ. τα οποία όμως οφείλονταν στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου, την οποία απέκτησε η Τράπεζα Πειραιώς με τον γνωστό τρόπο. Κατέβαλε, λοιπόν, η Τράπεζα Πειραιώς στην Λαϊκή;

Και το τέταρτο είναι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ήδη τη διαχείριση του «Ερρίκος Ντυνάν» η Τράπεζα Πειραιώς την είχε αναθέσει στους επιχειρηματίες του νοσοκομείου Υγεία. Προφανώς, θα είναι και πολλά άλλα, αυτά τα ερωτήματα είναι ήδη αρκετά και θα πρέπει να απαντηθούν».

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών (;)