ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εξειδικεύονται οι προτάσεις της υγείας για τα ΠΕΠ το διάστημα 2014- 2020

Την πολιτική του Υπουργείου που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ) την περίοδο 2014-2020, παρουσίασε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά την διάρκεια ευρείας συνάντησης μεταξύ των αιρετών Περιφερειακών Αρχών και της πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, με θέμα την εξειδίκευση των προτάσεων του Υπ. Υγείας στα ΠΕΠ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, ενόψει της επίσημης υποβολής των Περιφερειακών Προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προσεχή Δευτέρα.

Εξειδικεύονται οι προτάσεις της υγείας για τα ΠΕΠ το διάστημα 2014- 2020

Πρόκειται για μια πλήρως ιεραρχημένη και δομημένη στρατηγική προσέγγιση που αφορά αφενός την ολοκλήρωση του δικτύου υποδομών, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, και την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αφετέρου την άμβλυνση των ανισοτήτων στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Στη συνάντηση που συμμετείχε και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειαρχών και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χ. Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Υπ. Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Ανάπτυξης, Υγείας.

Επίσης, εκτός των περιφερειαρχών στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι αρμόδιοι υψηλόβαθμοι υπερεσιακοί παράγοντες από τις περιφέρειες, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.