ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΟΝΟΠ: Συνάντηση με Γ. Κατρούγκαλο - τα αιτήματα δεν έχουν κόστος και βελτιώνουν τις υπηρεσίες

Σειρά αιτημάτων όπως Προγραμματισμός προσλήψεων μόνιμου Προσωπικού, εκσυγχρονισμός και απλοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου αλλά και αξιολόγηση του Νοσηλευτικού Προσωπικού με ειδικά αντικειμενικά κριτήρια, ζήτησαν οι εκπρόσωποι του κλάδου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού από τον Αν. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και από τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Τσουκαλά σε συνάντηση που είχαν μαζί τους.

ΠΑΣΟΝΟΠ: Συνάντηση με Γ. Κατρούγκαλο - τα αιτήματα δεν έχουν κόστος και βελτιώνουν τις υπηρεσίες

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, επεσήμαναν στον υπουργό, ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων τους δεν επιφέρει άμεσο οικονομικό κόστος για τον Προϋπολογισμό, ενώ δύναται να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που μεσοπρόθεσμα θα οδηγήσουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του Πολίτη – χρήστη των υπηρεσιών Υγείας, αλλά και στην αύξηση των δεικτών ποιότητας και αποδοτικότητας των Δομών του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ, ενώ ταυτόχρονα θα έχει επιτελεστεί μια βαθιά θεσμική μεταρρύθμιση ουσίας που τόσο ανάγκη έχει το καταρρέον από τις πολιτικές λιτότητας Σύστημα Υγείας της χώρας.

Αναλυτικά, οι παρεμβάσεις και Εισηγήσεις που έγιναν, αφορούν τα παρακάτω Θέματα :

- Έκδοση νέων Οργανογραμμάτων των Δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Υγείας με σύγχρονες και ασφαλείς αναλογίες Νοσηλευτών προς νοσηλευόμενους σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρότυπα.
- Σύσταση ειδικού επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΕΣΥ – ΠΕΔΥ με συγκεκριμένες, ειδικές προβλέψεις για την πρόσληψη, αξιολόγηση και υπηρεσιακή εξέλιξη του Νοσηλευτικού Προσωπικού στα πρότυπα του Ιατρικού Κλάδου , καθώς και με ειδικό ασφαλιστικό & συνταξιοδοτικό καθεστώς (ΒΑΕ).
- Εκσυγχρονισμός και απλοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου υπηρεσιακών μεταβολών (μετατάξεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις), που σήμερα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που ταλανίζουν χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων μας, ενώ παράλληλα αποτελούν το βασικότερο παράγοντα συντήρησης του Πελατειακού Κράτους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
- Αξιολόγηση του Νοσηλευτικού Προσωπικού με ειδικά – λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μας- αντικειμενικά κριτήρια, και πάντως όχι με οριζόντιους όρους Δημόσιας Διοίκησης έξω και πέρα από τη λογική των ποσοστώσεων που μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
- Προγραμματισμός προσλήψεων μόνιμου Νοσηλευτικού Προσωπικού στα πλαίσια των δυνατοτήτων του ισχύοντος Προϋπολογισμού και σύμφωνα με τις εξαγγελίες και του Υπουργού Υγείας κου Κουρουμπλή.

Διαβάστε ακόμη:

Στην τελική ευθεία η Ενιαία Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική Εκπαίδευση