ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΥΑ για Ανασφάλιστους: Μέχρι τις 11 Μαΐου, οι παρατηρήσεις στο σχέδιο Ξανθού

Μέχρι τις 11 Μαίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς, να υποβάλλουν τις απόψεις και παρατηρήσεις τους αναφορικά με το σχέδιο νόμου για τους ανασφάλιστους, το οποίο θέτει σε δημόσια διαβούλευση από την Πέμπτη 30 Απριλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

ΚΥΑ για Ανασφάλιστους: Μέχρι τις 11 Μαΐου, οι παρατηρήσεις στο σχέδιο Ξανθού

Όπως αναφέρεται μάλιστα στον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας, «Τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με τον τίτλο: «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας». Δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, στόχος της Κ.Υ.Α είναι να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγειονομική περίθαλψη, στη φαρμακευτική κάλυψη και στις εργαστηριακές εξετάσεις.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης υποβάλλοντας τις απόψεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους μέχρι τις 11/5/2015 στις 14:00.

Για να δείτε την υπό διαβούλευση ΚΥΑ κάντε κλικ εδώ

Διαβάστε ακόμη:

Η υπουργική απόφαση για τους ανασφάλιστους & το τέλος της ασυλίας του πλούτου