ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας κατηγορεί το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο για αθέμιτο ανταγωνισμό!

Κύμα αντιδράσεων και συμπαράστασης στο Κοινωνικό Ιατρείο Άρτας, έχει προκαλέσει η πρωτοφανής ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, ο οποίος κατηγορεί την κοινωνική δομή για παράνομη λειτουργία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας κατηγορεί το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο για αθέμιτο ανταγωνισμό!

Με ανακοίνωσή του, δε, προειδοποιεί τους γιατρούς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ότι φέρουν ευθύνη για τη συμμετοχή τους σε ένα μη σύννομο πολυϊατρείο.

Ο Σύλλογος φέρεται να έχε αποστείλει ερώτημα στο νομικό σύμβουλο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου.

Η γνωμοδότηση κάνει λόγο για λήψη άδειας από τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλιώς η λειτουργία του είναι παράνομη "...και ευθύνονται και ατομικά οι γιατροί που μετέχουν σε μη σύννομο πολυιατρείο...".

Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας αναφέρεται σε αθέμιτο ανταγωνισμό από το Κοινωνικό Ιατρείο και πως δεν έχει λάβει καμία αίτηση για έγκριση λειτουργίας του.

Τονίζει ότι τα μέλη του Συλλόγου, συμβεβλημένοι ή μη με τον ΕΟΠΥΥ, παρέχουν καθημερινά στα ιατρεία τους υπηρεσίες τους στους ανασφάλιστους – άπορους, χωρίς να αμείβονται.

Τι απαντά το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Για επίθεση νομιμότητας κάνει λόγο το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας αποφάσισε να τα βάλει με τους εθελοντές γιατρούς που βοηθάνε ανασφάλιστους πολίτες, αντί με αυτούς που έχουν εξαθλιώσει και έχουν οδηγήσει πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες με αδυναμία πρόσβασης σε ιατρό και φάρμακα λόγω ένδειας".

Οι υπεύθυνοι του Ιατρείου Ελληνικού εκτιμούν ότι προφανώς ο συγκεκριμένος Σύλλογος δεν μπήκε στον κόπο να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κοινωνικό ιατρείο και να συνομιλήσει με τους εθελοντές εκεί, πριν προβεί στην ακραία κίνηση να καταγγείλει το κοινωνικό ιατρείο - φαρμακείο και να απειλήσει τους γιατρούς του με κυρώσεις:

"Μάλλον, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι να 'προσεχθούν τα έννομα συμφέροντα των γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου από αθέμιτο ανταγωνισμό τέτοιων πολυιατρείων".

Με λίγα λόγια να αναγκάσουν εξαθλιωμένους ανασφάλιστους– αυτοί επισκέπτονται άλλωστε τα Κοινωνικά Ιατρεία- να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και τίποτα παραπάνω".

Οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού αναφέρονται και σε πρόσφατη περίπτωση ενός Γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος επισκέφθηκε το ιατρείο και ρώτησε τον γιατρό Γιώργο Βήχα για τη λειτουργία του:

Δημοσιογράφος: Σας κατηγορούν πως δεν έχετε άδεια λειτουργίας και πως είστε παράνομοι. Τι απαντάτε σε αυτό;

Γιατρός: Πώς θα σας φαινόταν εάν μια αντιστασιακή οργάνωση στην περίοδο της γερμανικής κατοχής ζητούσε άδεια για να μπορέσει να αντισταθεί ή την κατηγορούσαν οι τότε αρχές πως αντιστέκεται παράνομα, χωρίς να έχει πάρει άδεια;

Δημοσιογράφος: Θα μου φαινόταν αστείο.

Γιατρός: Το ίδιο αστείο είναι να ζητάνε άδεια και από ένα κοινωνικό ιατρείο που αντιστέκεται στην βαρβαρότητα και στις εγκληματικές πολιτικές των ντόπιων αλλά και των ξένων κέντρων εξουσίας. Είμαστε δομές έκτακτης ανάγκης, και όσο υπάρχει αυτή ανάγκη θα αντιστεκόμαστε και θα πολεμάμε! Την νόμιμη άδεια λειτουργίας μας την έχει δώσει η ίδια η κοινωνία!

Διαβάστε επίσης:

Ανασφάλιστοι: Το φιλόδοξο σχέδιο του Ανδρέα Ξανθού, χωρίς δημοσιονομικό κόστος & οι προσλήψεις που έρχονται

Τι ισχύει στο εξής με την περίθαλψη των ανασφάλιστων