ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Λύνεται το θέμα της ιατρικής κάλυψης στην Τήλο με παρέμβαση της ηγεσίας του υπ. Υγείας

Με στόχο να επιλύσει το σοβαρό ζήτημα της μη υγειονομικής κάλυψης στο νησί της Τήλου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προχώρησε στην μετακίνηση γιατρού από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Πολυϊατρείο από τον Έμπωνα της Ρόδου στο Ιατρείο της Τήλου, ο οποίος αναλαμβάνει υπηρεσία γενικός γιατρός- συντονιστής Δ/ντής, ενώ παράλληλα εξετάζει την δυνατότητα το νησί να αποκτήσει μόνιμο γιατρό.

Λύνεται το θέμα της ιατρικής κάλυψης στην Τήλο με παρέμβαση της ηγεσίας του υπ. Υγείας

Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη 14 Μαίου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Τήλου, παραιτήθηκε σύσσωμο σε ένδειξη αγανάκτησης αναφορικά με το θέμα της ιατρικής εγκατάλειψης από την Πολιτεία.

Ειδικότερα, με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία από την Πέμπτη, το νησί της Τήλου έχει μείνει χωρίς γιατρό, το υπουργείο Υγείας, ενημερώνει για τα εξής:

Από σήμερα (Παρασκευή) το βράδυ, στο Ιατρείο της Τήλου αναλαμβάνει υπηρεσία γενικός γιατρός- συντονιστής Δ/ντής ο οποίος μετακινήθηκε από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Πολυϊατρείο από τον Έμπωνα της Ρόδου.

Υπογράφηκε την Παρασκευή, προγραμματική σύμβαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) με τους «Γιατρούς του Κόσμου» με την οποία θα τοποθετηθεί στο Ιατρείο της Τήλου γενικός ιατρός με τριετή θητεία.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας εξετάζει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει άμεσα και οριστικά το πρόβλημα στελέχωσης του Ιατρείου της Τήλου με μόνιμο γιατρό.

Σε μια δύσκολη περίοδο για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες, κυρίως των νησιωτικών περιοχών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.