ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Ζητά την άμεση αποπληρωμή των εφημεριών σε Αιγινήτειο, Αρεταίειο και ΝΙΜΤΣ

Με επιστολή του στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την άμεση αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι κατεβλήθησαν οι δεδουλευμένες εφημερίες των προηγουμένων μηνών σε όλα τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, αυτό δεν έγινε στο Αιγινήτειο, Αρεταίειο, αλλά και στο ΝΙΜΤΣ.

ΙΣΑ: Ζητά την άμεση αποπληρωμή των εφημεριών σε Αιγινήτειο, Αρεταίειο και ΝΙΜΤΣ

«Με τη παρούσα παρέμβαση, αιτούμαστε όπως άμεσα αποκαταστήσετε το ζήτημα αυτό αποπληρώνοντας τους ιατρούς των Νοσοκομείων που ακόμα παραμένουν απλήρωτοι, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία και των τριών αυτών προαναφερθέντων Νοσοκομείων, αλλά και όπως επίσης προβείτε στην αποπληρωμή των ποσών που αφορούν τις αυθαίρετες περικοπές των προηγουμένων ετών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της επιστολής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έλαβε γνώση της καταγγελίας των ειδικευόμενων της νευρολογικής και ψυχιατρικής κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείο, σύμφωνα με την οποία από 28/5/2015 οι ειδικευόμενοι ιατροί τόσο της ψυχιατρικής όσο και της νευρολογικής κλινικής ασκούν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας για τις περικοπές στις εφημερίες του 2013, όσο και για τις απλήρωτες εφημερίες από το Δεκέμβριο του 2014 έως σήμερα.

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι στο ΦΕΚ αρ. 1018 /3 Ιουνίου 2015 ρυθμίζονται τα θέματα σχετικά με την πληρωμή της ειδικής επιχορήγησης του άρθρου 33 του N. 4325/2015 για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας (γιατροί ΕΣΥ και ειδικευόμενοι) των Νοσοκομείων ΝΙΜΙΤΣ, ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ και ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ.

Με το ίδιο ΦΕΚ επίσης, ρυθμίζονται θέματα, σχετικά με την πληρωμή της ειδικής επιχορήγησης του άρθρου 33 του Ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47 Α ́) για την αποζημίωση υπερωριακής εργασίας, αμοιβή εργασίας κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες του πάσης φύσεως προσωπικού, πλην ιατρικού, των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ και του ΕΚΑΒ.