ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ν. Παπαευσταθίου από Τρίπολη: Το ΕΚΑΒ «διψά» για 1.000 διασώστες

Την ανάγκη να πραγματοποιηθούν 1000 προσλήψεις διασωστών, προκειμένου να καλυφθούν 200 σημεία της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος βρέθηκε την Τρίτη στην Τρίπολη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας του σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ν. Παπαευσταθίου από Τρίπολη: Το ΕΚΑΒ «διψά» για 1.000 διασώστες

Ο κ. Παπαευσταθίου συνοδευόμενος από τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Τρίπολης Σταμάτη Μπακόπουλο μετά το Ναύπλιο επισκέφτηκε τα γραφεία του ΕΚΑΒ Τρίπολης και είχε την ευκαιρία να ακούσει τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό και γενικότερα να συζητήσει θέματα οργάνωσης, διαχείρισης και επιχειρησιακού σχεδιασμού καθώς και επικοινωνίας και συνεργασίας με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο κ. Παπαευσταθίου σε δηλώσεις του στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, τόνισε πως το ΕΚΑΒ, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια συνεχούς υγειονομικού και κοινωνικού έργου, αποτελεί κρατικό φορέα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα για την παροχή αποτελεσματικών και ποιοτικών υπηρεσιών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, σημείωσε πως αυτό αφορά στην πρόσληψη προσωπικού και όπως χαρακτηριστικά είπε, μελέτη που έχει γίνει, αναφέρει πως για να υπάρξει σωστή λειτουργία του ΕΚΑΒ, αφού ένα 50% της καθημερινής λειτουργίας του αφορά στις διανοσοκομειακές διακομιδές, θα πρέπει να γίνουν 1000 προσλήψεις που θα καλύψουν ανάγκες σε 200 σημεία της χώρας.

Διευκρίνισε πως τα ασθενοφόρα που έχουν τα Κέντρα Υγείας δεν ανήκουν διοικητικά παρά μόνο η κίνησή τους συντονίζονται από το ΕΚΑΒ, και οι προσλήψεις οδηγών θα πρέπει να γίνουν από τις ΔΥΠΕ που έχουν και την αρμοδιότητα. Σημείωσε πως κανονικά πρέπει να υπάρχει ένας κοινός διοικητικός φορέας για όλα τα ασθενοφόρα, κάτι που όμως δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Ακόμα μίλησε για αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ενώ να σημειώσουμε πως στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Παπαευσταθίου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, το Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και το διοικητή του Νοσοκομείου Ν.Χρόνη. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Καλαμάτα, τη Σπάρτη και τα Φιλιατρά.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΚΑΒ: Δεσμεύσεις από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των αιτημάτων των διασωστών

ΕΚΑΒ: Επίσκεψη Παπαευσταθίου στην Ρόδο - Αναβάθμιση των υπηρεσιών των τομέων

ΕΚΑΒ: Δεσμεύσεις από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των αιτημάτων των διασωστών

Κουρουμπλής: Έχουμε μπλέξει με τον διαγωνισμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ - φταίνε οι εταιρείες

Ασθενοφόρα ΕΚΑΒ: Ενημέρωση Παν. Κουρουμπλή για τον διαγωνισμό

Διαγωνισμός Ασθενοφόρων: Ώρα μηδέν για το ΕΚΑΒ

Εντολή Κουρουμπλή για μεταφορά του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ λίγο πριν την... ανακοπή - Ασθενοφόρα σαράβαλα, επικοινωνία με ασύρματο και διασώστες που με αυτοθυσία παλεύουν για τη Δημόσια Υγεία

Ένας παλιός γνώριμος στο τιμόνι του ΕΚΑΒ

Δείτε πώς κατάντησαν την υγεία και την περίθαλψη των πολιτών το 2014 - Ένας λεπτομερής απολογισμός

Η τρίτη τραγωδία της Σάμου, το ακέφαλο ΕΚΑΒ, η ανικανότητα του συστήματος & οι εκλογές