ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κουρουμπλής: Ισοδύναμα μέτρα 140 εκατ. για να μην επανέλθει το εισιτήριο των 5 ευρώ

Να επανέλθει το εισιτήριο των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία ζητεί το κουαρτέτο των επικεφαλής των θεσμών, η κατάργηση του οποίου ήταν ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κουρουμπλής: Ισοδύναμα μέτρα 140 εκατ. για να μην επανέλθει το εισιτήριο των 5 ευρώ

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, δήλωσε ότι οι θεσμοί ζητούν μια σειρά από προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και την επιστροφή του 5ευρου.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αντιπροτείνει ισοδύναμα μέτρα ύψους 140 εκατ. ευρώ, πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι πρόθεσή του να επανέλθει το μέτρο του εισιτηρίου, καθώς εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών στις τσέπες των ασθενών, το διοικητικό κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Πάντως, σε περίπτωση που το κουαρτέτο επιμείνει, από το μέτρο θα εξαιρεθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Αναφορικά με τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι προκηρύξεις έχουν πάει ήδη στον ΑΣΕΠ. Όσον αφορά, τέλος, στις εξετάσεις για τους ανασφάλιστους, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας έχει πρόγραμμα για 60.000 άτομα εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει μόνο 7.000 άτομα.

Πηγή: Newsbomb.gr