ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νέο ΕΣΥ Κοινωνικής Προστασίας φέρνει ο Τσίπρας τα επόμενα χρόνια - Τι εξήγγειλε από την ΔΕΘ

Η υγεία και η πρόνοια θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια την αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Νέο ΕΣΥ Κοινωνικής Προστασίας φέρνει ο Τσίπρας τα επόμενα χρόνια - Τι εξήγγειλε από την ΔΕΘ

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε, μέσα στο 2015 θα φέρει προς ψήφιση τον νόμο για το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ένα νέο Ε.Σ.Υ. κοινωνικής προστασίας) που θα αλλάξει τον χαρακτήρα όλου του προνοιακού συστήματος από ένα αδιαφανές, ιδρυματικό και επιδοματικό σε ένα προνοιακό σύστημα δημόσιου χαρακτήρα και δημοκρατικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η Υγεία θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια προμετωπίδα του σχεδίου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής και το αίσθημα ασφάλειας.

Στόχος του σχεδίου μας είναι η διασφάλιση της πρόσβασης όλων στο φάρμακο και στις αναγκαίες υπηρεσίες υγείας.

Για τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει άμεσα σε:

- Παροχή ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για όλους τους πολίτες, με δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου για ασθενείς και παρόχους υπηρεσιών

- Εγκαθίδρυση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην υγεία, γρήγορη ολοκλήρωση και λειτουργία του χάρτη υγείας, με σκοπό την μείωση της γραφειοκρατίας, της σπατάλης και της διαφθοράς στην συνταγογράφηση

- Νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας με την δημιουργία του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, την δημιουργία των ιατρείων της γειτονιάς και την ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας των αστικών περιοχών.