ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι Έλληνες παρά την κρίση, δεν στερούνται την θεραπεία τους

Δωρεάν πιεσόμετρα για τον πληθυσμό της χώρας, προκειμένου να ελέγχουν την πίεσή τους πριν είναι πολύ αργά, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών κ. Γιώργος Καστρινάκης ο οποίος μίλησε στο 12ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Healthworld την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Ας υλοποιήσουμε πρωτίστως τα αυτονόητα».

Οι Έλληνες παρά την κρίση, δεν στερούνται την θεραπεία τους

Δωρεάν πιεσόμετρα για τον πληθυσμό της χώρας,προκειμένου να ελέγχουν την πίεσή τους πριν είναι πολύ αργά, ζήτησε ο πρόεδροςτου Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών κ. Γιώργος Καστρινάκης ο οποίος μίλησε στο12ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Healthworld την Παρασκευή 20Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Ας υλοποιήσουμε πρωτίστως τα αυτονόητα».

Ο κ. Καστρινάκης σημείωσε ότι θα έπρεπε τοασφαλιστικό ταμείο του κάθε πολίτη να προμηθεύει τα πιεσόμετρα, καθώς αυτό αποτελείβασικό βήμα για πρόληψη και προαγωγή υγείας, μία στρατηγική που δυστυχώς δενυπάρχει στην χώρα μας. Διότι πριν την σωστή θεραπεία υπάρχει η σωστή διάγνωση.,πρόσθεσε. Ο ομιλητής πρότεινε την δημιουργία Εθνικής Φαρμακαποθήκης και ΑποθήκηςΑναλωσίμων, ενώ ζήτησε να δοθούν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ με απόλυτη προτεραιότητα.

Αναφορικά με θέματα περίθαλψης και διάγνωσης, ο κ. Καστρινάκης υπογράμμισε ότιπαρά την κρίση και το Μνημόνιο, η Ελλάδα παραμένει μία χώρα που οι ασθενείς – έλληνεςκαι μετανάστες- δεν στερούνται τηνπερίθαλψή τους αλλά ούτε και τα φάρμακα.