ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κλειστά τα οδοντιατρεία την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

Κλειστάθα είναι τα οδοντιατρεία την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, καθώς οι οδοντίατροι παίρνουνμέρος στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, διαμαρτυρόμενοι γιατην απόρριψη της αίτησης της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας  για τη μη απελευθέρωση του επαγγέλματος από τοΣυμβούλιο της Επικρατείας.
Κλειστά τα οδοντιατρεία την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

Κλειστάθα είναι τα οδοντιατρεία την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, καθώς οι οδοντίατροι παίρνουνμέρος στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, διαμαρτυρόμενοι γιατην απόρριψη της αίτησης της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για τη μη απελευθέρωση του επαγγέλματος από τοΣυμβούλιο της Επικρατείας.

ΗΕλληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναλύει τα αιτήματα τουκλάδου, τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

--Ημη εφαρμογή του Ν. 3919/2011, ο οποίος αφορά την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

--Ηδιεκδίκηση από το ΤΣΑΥ (νυν Τομέας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ) των οφειλομένων απότην Πολιτεία ποσών (κοινωνικός πόρος, τριμερής χρηματοδότηση κλπ) καθώς και τωνεργοδοτικών εισφορών. Η Ε.Ο.Ο. διεκδικεί δικαστικά την επαναφορά των «κουρεμένων»κεφαλαίων του Ταμείου.

--Αποσύνδεση από την κύρια σύνταξη του ποσού που αντιστοιχεί στομονοσυνταξιούχο, για να μην αποδεκατίζεται η σύνταξη των υγειονομικών αυτών πουεπί σειρά ετών έχουν καταβάλλει επιπλέον εισφορές στο ΤΣΑΥ, ή την επιστροφήτων.