ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παραλύει σήμερα η υγεία με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουνσήμερα όλες οι δομές υγείας, όπως νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Πρόνοιας ακόμη καιτο ΕΚΑΒ, συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη απεργία που έχειπροκηρύξει η ΓΣΕΕΕ- ΑΔΕΔΥ
Παραλύει σήμερα η υγεία με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουνσήμερα όλες οι δομές υγείας, όπως νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Πρόνοιας ακόμη καιτο ΕΚΑΒ, συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη απεργία που έχειπροκηρύξει η ΓΣΕΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Στις 10 το πρωί, οιεργαζόμενοι τόσο γιατροί όσο και νοσηλευτές, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείοΥγείας σε μία προσυγκέντρωση που οργανώνουν.

Κυρίαρχο αίτημα τωνεργαζομένων, είναι να σταματήσει η πολιτική των περικοπών και της κινητικότηταςκαι να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς και να στηριχθεί το δημόσιοσύστημα, το οποίο όπως τονίζουν, βρίσκεται σε κατάρρευση.

Τις κινητοποιήσεις νασημειωθεί ότι στηρίζουν όλα τα κορυφαία θερμικά όργανα των γιατρών, όπως οΠανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά.

Ακόμη, κλειστά θα είναι για δύο ημέρες , σήμερα και αύριο ( 6 και 7Νοεμβρίου) τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια των βιοπαθολόγων και ακτινολόγων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τιςανεξόφλητες οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, για το ίδιο θέμα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο,ξεκινούν αύριο 7 Νοεμβρίου επισχέσεις και τα Διαγνωστικά Κέντρα.