ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: διαδικτυακά όλες οι γνωματεύσεις για αναπηρία

Διαδικτυακάθα αντλούνται πλέον, από την υπηρεσία του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, από τους εμπλεκόμενους φορείς-παρόχους αναπηρικώνεπιδομάτων και προνομίων όλες οι ιατρικές γνωματεύσεις για τα αιτήματα πουεκκρεμούν στις υπηρεσίες τους.

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: διαδικτυακά όλες οι γνωματεύσεις για αναπηρία

Διαδικτυακάθα αντλούνται πλέον, από τους εμπλεκόμενους φορείς-παρόχους αναπηρικώνεπιδομάτων και προνομίων όλες οι ιατρικές γνωματεύσεις για τα αιτήματα πουεκκρεμούν στις υπηρεσίες τους.

Πρόκειται γιατην νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που έθεσε χθες σε λειτουργία η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Το σύστημα ηλεκτρονικής διάθεσης των ιατρικώνγνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία και σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η άμεσηπρόσβαση στην ιατρική γνωμάτευση διασφαλίζει τη διαδικασία χορήγησης τωνπαροχών στους πραγματικά δικαιούχους και αποτρέπει την παραβατικότητα.Επιπρόσθετα, ελαχιστοποιεί τις μετακινήσεις της ευαίσθητης ομάδας των ατόμων μεαναπηρία, τόσο στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας όσο και στους Φορείς.

Τέλος το ΙΚΑ σχεδιάζει μια ακόμηεφαρμογή η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέτειηλεκτρονικά την αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ και να παρακολουθείτόσο την πορεία της αίτησής του όσο και το οριστικό αποτέλεσμα της υγειονομικήςεπιτροπής.