ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Με 4 τραυματιοφορείς ο «'Αγιος Ανδρέας» Πατρών

Με 4 τραυματιοφορείς έχει μείνει το Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας» όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι.
Με 4 τραυματιοφορείς ο «'Αγιος Ανδρέας» Πατρών

Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα προβλημάτων καιεγκατάλειψης στα δημόσια νοσοκομεία, δημιουργώντας ερωτήματα καιπροβληματισμούς για την επόμενη ημέρα της δημόσιας υγείας στην χώρα.

Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών«Άγιος Ανδρέας» έχει μείνει με 4 συνολικά τραυματιοφορείς, με ό,τιτραγικό συνεπάγεται για τους ασθενείς, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι τουΣωματείου.

Συγκεκριμένα, μόλις δύο τραυματιοφορείςείναι στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου, ένας είναι στο χειρουργείο και έναςακόμη μένει για όλο το «409», ακόμη και τις ημέρες εφημερίας!

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου«Άγιος Ανδρέας» εκπέμπει αγωνιώδες SOS, με ανακοίνωσή του: «Είναιπλέον εξαντλημένοι και αγανακτισμένοι (σ.σ οι τραυματιοφορείς)! Πρόσφατααναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν για λίγο την εφημερία, προσφεύγοντας στο σωματείογια να αναζητήσουν στήριξη και άμεση αντιμετώπιση της απάνθρωπης λειτουργίαςτους, την άμεση διεκδίκηση επίλυσης της κατάστασης που καθημερινά βιώνουν καιπου δυστυχώς παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, τόσο για τους ασθενείς όσο και γιατους ίδιους.

Καλύπτουν σήμερα και δεν ξέρουμε για πόσοκαιρό ακόμη όλα τα ωράρια εργασίας χάριν των αποσπασμένων που σήμερα έχουμε καιεργάζονται ακόμη στο χώρο του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Αποσπασμένοι καιμετακινημένοι που εάν και εφόσον επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους θααναγκαστούμε να αφήσουμε ακάλυπτες αρκετές βάρδιες και υπηρεσίες.

Ηδη οι εργαζόμενοι μετέφεραν την κατάστασηστον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναμένοντας άμεσα μίαλύση πριν είναι αργά.