ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ανεμοδουρά: Γιατί καταγγέλω τον Αδωνι

Σοβαρές καταγγελίεςγια το γεγονός ότι οι εγκέφαλοι του υπουργείου Υγείας απαξιώνουν και ακυρώνουν αξιόπισταδημόσια  Εργαστήρια, μη στέλνονταςαναλώσιμα και στρέφοντας τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα κάνει η πρόεδρος τουΙατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά.
Ανεμοδουρά: Γιατί καταγγέλω τον Αδωνι

Σοβαρές καταγγελίες για το γεγονός ότι οι εγκέφαλοιτου υπουργείου Υγείας απαξιώνουν και ακυρώνουν αξιόπιστα δημόσια Εργαστήρια, μη στέλνοντας αναλώσιμα καιστρέφοντας τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα κάνει η πρόεδρος του ΙατρικούΣυλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

Με αυτόν τον τρόπο, τονίζει η πρόεδρος τουΙΣΠ, ακυρώνεται μία σοβαρή προσπάθεια του δημόσιου τομέα και τα εργαστήριααυτά, θα οδηγηθούν στους ιδιώτες.

Τέτοιεςπεριπτώσεις συνεχίζει, είναι τα εργαστήρια του Οίκου Ναύτου και πρώην ΙΚΑ καιΔΕΗ (σε σύνολο 140 περίπου εργαστηρίων).

Η κυρία Ανεμοδουρά,υπογραμμίζει με επικριτικό ύφος ότι ηηγεσία του υπουργείου Υγείας, επίτηδες άφησε τα εργαστήρια στεγνά από αναλώσιμα-δεν έβαλαν πλαφόν ενώ τους το είχαμε ζητήσει- με αποτέλεσμα να απαξιωθούν οιδομές και να ξεφύγουν οι δαπάνες. Και τώρα, εκ των υστέρων, ζητούν από ταεργαστήρια να πληρώνουν clawback και rebate.Αυτή βέβαια η ιστορία έχει ξεκινήσει επίΛοβέρδου. Ο κόσμος έτσι, οδηγείται για τιςεργαστηριακές του εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα, και τα ίδια τα εργαστήρια,αναγκαστικά οδηγούνται στο ...ιδιωτικό «απόσπασμα». Δηλαδή, θα παρουσιαστεί πλειοδότηςαπό τον ιδιωτικό τομέα και μπορεί να μην είναι μακριά η ώρα που όλος αυτός ο δημόσιοςπλούτος θα περάσει σε ιδιωτικά χέρια.

Χαρακτηριστικόπαράδειγμα, σημειώνει η πρόεδρος του ΙΣΠ, είναι το πρώην ΙΚΑ του Πειραιά ένααπό τα καλλίτερα εργαστήρια ορμονολογικών δεικτών το οποίο έχει ξεμείνειτελείως από τα απαραίτητα αναλώσιμα και επομένως, δεν μπορεί να διενεργήσειεξετάσεις. Αλλά και στα πρώην ΙΚΑ Αγ. Σοφίας και Δραπετσώνας δεν μπορεί νακάνει ο πολίτης, ούτε εξέταση αιματοκρίτη.

Σε ερώτηση πως κρίνουν γενικότερα την στάσητου υπουργού οι γιατροί, η κυρία Ανεμοδουρά τονίζει ότι είναι και στόχευση γιανα απαξιωθεί η υγεία και ανικανότητα, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει σχετικέςεπερωτήσεις και στην Βουλή.

Η κατάσταση στηνυγεία δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτήν τακτική και αυτήν την λογική, αφού ηπερίθαλψη του ελληνικού λαού καταβαραθρώνεται, και συνεχίζει:

«Δεν έκατσεακόμη η σκόνη από τα νοσοκομεία που έκλεισαν και χωρίς να έχει καταγραφεί η κατάστασηστην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο υπουργός ανακατεύει και πάλι την τράπουλαστο θέμα της ΠΦΥ.

Και όταν τονρωτήσαμε εάν γνωρίζει τον αριθμό των ασφαλισμένων και των ανασφάλιστων, είπεπως δεν τον γνωρίζει.

Καθημερινά συνταξιοδοτούνται γιατροί απότην ΠΦΥ. Επίσης, απελύθησαν 1040 με σύμβαση έργου στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και ουπουργός, δεν ανανέωσε την σύμβαση. Από τον Μάιο του 2013 κορόιδευαν τους πολίτες.Ότι θα ανανεωθεί η σύμβαση. Τελικώς, δεν πέρασε την σχετική απόφαση, ούτε ο υπουργός Υγείας κ.Αδωνις Γεωργιάδης ούτε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αναφορικά με τοσυνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στοοποίο ο υπουργός Υγείας, επεσήμανε ότι δεν προτίθεται να κόψει τις συντάξειςτων πολιτών για να εξορθολογήσει το σύστημα στην υγεία, η πρόεδρος του ΙΣΠαναφέρει ότι «είναι υποχρέωση του κράτους τόσο να δώσει συντάξεις, όσο και ναδώσει σωστή περίθαλψη στον κόσμο, εμείς δεν είμαστε κράτος να φροντίσουμε γι αυτό».Και προσθέτει, πως «εάν δεν φθάνει τοδημόσιο λογιστικό, τότε ας κόψει η κυβέρνηση από τους μισθούς των υπουργών, τωνυφυπουργών και όλων των δημόσιων λειτουργών».

Αναφορικά με τουςανασφάλιστους, η πρόεδρος του ΙΣΠ σημειώνει με νόημα πως δεν υπάρχει φως για αυτούς,οι άνθρωποι είναι στον Καιάδα, προσθέτοντας: «Είναι δυνατόν ένα επίσημο κράτος να στηρίζεται στην φιλανθρωπία καιστον εθελοντισμό;»

«Ούτε αποτελεί λύση να δίνει ο κάθε φορέας, το φάρμακο που έχειστην αποθήκη του. Διότι είναι γνωστό, ότι τα φάρμακα θέλουν συγκεκριμένη διατήρησηκαι συντήρηση που μόνο τα φαρμακεία μπορούν να το κάνουν».

Για την φαρμακευτική δαπάνη, η κυρίαΑνεμοδουρά είναι ξεκάθαρη: «Εάν μειωθεί υπέρμετρα η τιμή των φαρμάκων, σεσημείο που να μην ανταποκρίνεται στο κόστος, θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά,με αποτέλεσμα να πληγεί η περίθαλψη των πολιτώ».

Τέλος, ηπρόεδρος του ΙΣΠ αναφέρει ότι «περιμένουμε την συγνώμη του υπουργού γι αυτό που είπε, δηλαδή ότι δεν θαεμπιστευόταν το παιδί του σε έναν χειρουργό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,είναι ντροπή, οφείλει μία συγνώμη».

Καταλήγοντας, σημειώνει πως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχει μειωθεί το προσδόκιμο επιβίωσης τουελληνικού πληθυσμού στα τρισίμι χρόνια, αυτό ας το λάβουν υπόψιν τους στο υπουργείο πολύ σοβαρά.

Διαβάστε επίσης:

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνες αξιωματούχους

Με υπογραφή Αδωνι η ταφόπλακα και στα εμβόλια



Γιατρούς δύο ταχυτήτων προωθεί ο Αδωνις




Ηρθε η ώρα οι γιατροί να ρίξουν την κυβέρνηση;


ΟΕΝΓΕ: βροντερό όχι στα ιατρεία Συντονιστών Δ/ντών




ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία