ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μέτρα για την ενίσχυση των παιδιών με καρκίνο

Τρίαμέτρα διευκόλυνσης και ενίσχυσης των οικογενειών με παιδιά με καρκίνο,ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας,
Μέτρα για την ενίσχυση των παιδιών με καρκίνο

Τρίαμέτρα διευκόλυνσης και ενίσχυσης των οικογενειών με παιδιά με καρκίνο,ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο οποίος συμμετείχε την Κυριακήστα εγκαίνια έκθεσης που διοργάνωσε στην Ηγουμενίτσα ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια η «ΦΛΟΓΑ». Οκ. Μπέζας ανακοίνωσε ότι σύντομα πρόκειται να ικανοποιηθεί μία σειρά αιτημάτωντης Φλόγας και συγκεκριμένα:

1ον)Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς μοσχευμάτων μυελού των οστών από τοεξωτερικό και για να μην υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή, εξετάζει τοενδεχόμενο τα έξοδα αυτά να ενσωματώνονται στο κλειστό νοσήλιο του νοσοκομείου.

2ον)Οι προτάσεις της «ΦΛΟΓΑΣ», να γίνονται δεκτοί στα ογκολογικά τμήματα τωνπαιδιατρικών νοσοκομείων έφηβοι μέχρι 18 ετών και να εκπαιδεύονται υποχρεωτικάοι ιατροί σε ογκολογικά τμήματα πριν από την απόκτηση της ειδικότητας τουγενικού παιδιάτρου, έχουν αποσταλεί με θετική εισήγηση από το Υπουργείο Υγείαςπρος το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και αναμένεται να συζητηθούν στηνεπόμενη ολομέλεια του ΚΕΣΥ.

3ον)Το υπουργείο Υγείας συνεργάζεται με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισηςκαι Πρόνοιας, προκειμένου να εκδοθεί σύντομα διευκρινιστική εγκύκλιος που θααναγνωρίζει ενιαίο ποσοστό αναπηρίας για τα παιδιά που νοσούν».