ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στο Μέγ. Μουσικής ξεκινά ο διάλογος για τις αλλαγές στην Υγεία

Στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία τουπρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ξεκινά ο διάλογος για τις Μεταρρυθμίσεις στηνΥγεία, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.
Στο Μέγ. Μουσικής ξεκινά ο διάλογος για τις αλλαγές στην Υγεία

Στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία τουπρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ξεκινά ο διάλογος για τις Μεταρρυθμίσεις στηνΥγεία, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.

To Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τοΠεριφερειακό Γραφείο για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οργανώνουνΔιάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα τηςΥγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12και 13 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησηςτων μακροπρόθεσμων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρόεκυψαν μετά απόένα χρόνο εντατικού σχεδιασμού, σε στενή συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για τηνΕλλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη Γερμανία ως Επικεφαλής του Τομέα Υγείας καιάλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. τα οποία παρείχαν τεχνική βοήθεια στο πλαίσιο τηςΠρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει» του Υπουργείου Υγείας.

Πρόσφατα, υπεγράφη Συμφωνία Συνεισφοράςμεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Περιφερειακού Γραφείου για την Ευρώπη τουΠαγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για την υλοποίηση του Προγράμματος Υποστήριξηςτων Μεταρρυθμίσεων στον Τομέα της Υγείας 2013-2015.

Στη Διάσκεψη θα υπάρξει η δυνατότητα γιαδιάλογο αναφορικά με την Πολιτική Υγείας 2013-2020 του Υπουργείου Υγείας, αλλάκαι για συζητήσεις τεχνικού χαρακτήρα και ανταλλαγή απόψεων με διεθνείς καιΈλληνες εμπειρογνώμονες, καθώς και κύριους εμπλεκόμενους φορείς που συμμετέχουνστην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας.

Την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης θακάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ δεύτερος ομιλητής θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΕυαγγελοςΒενιζέλος. Στη Διάσκεψη θα παραβρεθούν υπουργοί Υγείας και στελέχη τωνυπουργείων Υγείας από την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία,τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία.

Επίσης, στη Διάσκεψη, θα μιλήσουν ο υπουργόςΟικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ΚυριάκοςΜητσοτάκης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.