ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στο ΕΚΑΒ μεταφέρονται οι οδηγοί των νοσοκομείων

Στο στόχαστρο έβαλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τουςοδηγούς των Νοσοκομείων και συλλέγει τα υπηρεσιακά τους στοιχεία προκειμένου ενσυνόλω να τους διαθέσει στο ΕΚΑΒ, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ
Στο ΕΚΑΒ μεταφέρονται οι οδηγοί των νοσοκομείων

Στο στόχαστρο έβαλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τουςοδηγούς των Νοσοκομείων και συλλέγει τα υπηρεσιακά τους στοιχεία προκειμένου ενσυνόλω να τους διαθέσει στο ΕΚΑΒ, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, η οποίαεπισημαίνει ότι οι οδηγοί Τεχνικού των Νοσοκομείων δεν διαθέτουν τα προσόνταπου απαιτούνται για το ΕΚΑΒ (ΔΕ πληρωμάτων Ασθενοφόρων). Στα Νοσοκομεία είναιαπαραίτητοι για την εκτέλεση δρομολογίων (εσωτερικές διακομιδές, μεταφορέςυλικών, φαγητού, αίματος κ.α.).

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στοχοποιημένες είναι και οιυποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων (Διοικητικές, Τεχνικές Υπηρεσίες,πλυντήρια, μαγειρεία κα) προκειμένου να τεθεί μεγάλος αριθμός του υπηρετούντοςπροσωπικού σε Διαθεσιμότητα.

Η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή την 24ωρη απεργία της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου, αναφέρει ακόμα ότι μεθοδεύεται από την κυβέρνηση η ιδιωτικοποίησητου συνόλου των υποστηρικτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων. «Δεν θα επιτρέψουμε,σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, να μετατρέψει ο Υπουργός Υγείας τους Υγειονομικούς σεπειραματόζωα προς Διαθεσιμότητα προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει τιςμνημονιακές δεσμεύσεις. Στα Νοσοκομεία απαιτούνται άμεσα προσλήψεις μόνιμουπροσωπικού. Ο Υπουργός Υγείας διαλύει «χαιρέκακα» το Δημόσιο Τομέα Υγείας. Στιςστάχτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας κτίζει το μνημονιακό του προφίλ».

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει τους κινδύνους που θα προκύψουναπό την κινητικότητα στα δημόσια ψυχιατρεία «Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, τονίζειη ΠΟΕΔΗΝ, στηρίζουν το Σύστημα Ψυχικής Υγείας σε ποσοστό 80%, σε περίοδο που οιανάγκες είναι αυξανόμενες. Η πληρότητα των κλινικών τους είναι 150% όπως καιτων Ψυχιατρικών Τομέων των Γενικών Νοσοκομείων. Η κατάργησή τους θα οδηγήσειτους ψυχικά πάσχοντες ασθενείς να φιλοξενούνται στα παγκάκια και στις στάσειςτου ΜΕΤΡΟ. Ανθρωποφαγία της κυβέρνησης που πρέπει να αποτρέψουμε.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία και στα νοσοκομεία την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου