ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: να συμβληθούν όλοι οι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ

Τηστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στην απεργία των γιατρών τωνΜονάδων  ΕΟΠΥΥ δήλωσε ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης,κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιήθηκεπαρουσία 2.000 γιατρών στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.
ΙΣΑ: να συμβληθούν όλοι οι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ

Τηστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στην απεργία των γιατρών τωνΜονάδων ΕΟΠΥΥ δήλωσε ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης,κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιήθηκεπαρουσία 2.000 γιατρών στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

ΟΠρόεδρος του ΙΣΑ, κατά την εισήγησή του, δήλωσε ξεκάθαρα ότι καμία μεταρρύθμισηδεν ξεκινά από την απαξίωση. «Πρέπει νακρατήσουμε γερά τον ειδικό και τον εξειδικευμένο γιατρό και να μη τον διώξουμεστο εξωτερικό. Αυτό το υγειονομικό δυναμικό, η χώρα το έχει ανάγκη. Γι αυτό,εδώ και τώρα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα γιανέες συμβάσεις και να ανοίξει το δρόμο σε όλους τους γιατρούς να συμβληθούν μετον ΕΟΠΥΥ.»

Μιλώνταςγια την απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στην απειλή του κλεισίματος των ΜονάδωνΕΟΠΥΥ και την απόλυση χιλιάδων γιατρών, ο κ.Πατούληςσημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι γιατροί αυτοί έχουν δώσει αγώνες μέσα σεδύσκολες συνθήκες για να μπορέσει αυτή η πρωτοβάθμια περίθαλψη να αποτελέσει τοανάχωμα της δευτεροβάθμιας νοσηλείας. «Έχουμεπολυϊατρεία στα οποία μπορεί ο ασθενείς να βρει την υγεία του. Αυτό δεν είναιμειονέκτημα για την Ελλάδα, είναι πλεονέκτημα, που θα έπρεπε να αξιοποιηθείμέσα από συγκεκριμένες στρατηγικές. Εμείς σε αυτήν την προσπάθεια αποδόμησηςτων Κέντρων του ΕΟΠΥΥ είμαστε ολότελα αντίθετοι. Χωρίς το ανάχωμα των πολυϊατρείωντου ΕΟΠΥΥ, θα οδηγείται ο καθένας για το πιο ελαφρύ περιστατικό στο νοσοκομείο»

ΟΙΣΑ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το δίκαιο αγώνας των γιατρών τωνΜονάδων ΕΟΠΥΥ που γίνεται από τη μία άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη, στέλνονταςηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης του ιατρικού σώματος, «για να συμπαρασταθούμε όλοιμαζί ενωτικά στην προάσπιση των λειτουργών μας και των ασθενών μας».