ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Καμμένος: ανησυχία για Δημόσια Υγεία- αφανίζονται οι γιατροί

Μακρά συζήτηση για τα προβλήματα στον τομέα τηςΥγείας, είχε σήμερα με τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο πρόεδροςτων Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.

 

Σε δηλώσεις του μάλιστα ανέφερε ότι «υπάρχουνορισμένοι συγκεκριμένοι αριθμοί οι οποίοι δεν είναι αμφισβητήσιμοι», εξηγώνταςότι «σε κάθε χώρα όπου παρενέβη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο μέσος όρος ζωήςέπεσε κατά τέσσερα με πέντε χρόνια
Καμμένος: ανησυχία για Δημόσια Υγεία- αφανίζονται οι γιατροί

Μακρά συζήτηση για τα προβλήματα στον τομέα τηςΥγείας, είχε σήμερα με τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο πρόεδροςτων Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.

Σε δηλώσεις του μάλιστα ανέφερε ότι «υπάρχουνορισμένοι συγκεκριμένοι αριθμοί οι οποίοι δεν είναι αμφισβητήσιμοι», εξηγώνταςότι «σε κάθε χώρα όπου παρενέβη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο μέσος όρος ζωήςέπεσε κατά τέσσερα με πέντε χρόνια».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι «ήδη στην Ελλάδα έχουμε μείωση του μέσου όρου ζωήςκατά δυόμιση χρόνια» και ότι «παράλληλα με αυτό, υπάρχει μια επίθεση απέναντιστη Δημόσια Υγεία», καθώς «με τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρειπρος όφελος συγκεκριμένων ιδιωτών, οδηγεί σε ερήμωση του συνόλου των ιατρικώνυπηρεσιών, ιδίως την περιφέρεια».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο «αφανισμούγιατρών οι οποίοι καταργούνται από το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, ενδεχομένως και μεΠράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες».

«Την ίδια στιγμή 6.500 εξειδικευμένοι γιατροί έχουν φύγει για την Ευρώπη.Έχουμε το φαινόμενο αυτό το οποίο στοιχίζει στη χώρα μας πολύ παραπάνω από ότιδήθεν στοιχίζει η δημόσια Υγεία και ιδίως η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιαΥγεία», είπε.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι «ένας γιατρός για να πάρει την ειδικότητά του, στοιχίζειστον ελληνικό λαό 80.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος γιατρός, για ναεκπαιδευθεί στη Γερμανία στοιχίζει στο κράτος ένα εκατομμύριο ευρώ» καιπρόσθεσε ότι γίνεται αντιληπτό πως «οι 6.500 εξειδικευμένοι γιατροί οι οποίοιφεύγουν για το εξωτερικό τι απώλεια είναι για το κράτος μας».

«Με την πολιτική της κυβέρνησης για την Υγεία, έχουν εγκαταλειφθεί τα νησιάμας. Στους Λειψούς έφυγε και ο τελευταίος γιατρός. Η πολιτική αυτή θα οδηγήσειστην ερημοποίηση των νησιών. Εμείς καλέσαμε τους γιατρούς, ιδίως τους γιατρούςτου ΕΟΠΥΥ που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό εκβιασμό, να μην δεχθούν ναυπογράψουν αυτό που θα υποχρεωθούν να κάνουν με την Πράξη ΝομοθετικούΠεριεχομένου που θα φέρει η κυβέρνηση» είπε και σημείωσε πως «αν η κυβέρνησηθέλει να νομοθετήσει, δεν έχει παρά να φέρει Πρόταση Νόμου στη Βουλή τωνΕλλήνων, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής».

Ο ΑΝΕΛ θα είναι «απέναντι σε κάθε εκβιαστική πράξη της κυβέρνησης, αλλά καιδίπλα στους γιατρούς, όχι για να εξυπηρετήσουμεν συντεχνιακά τα συμφέροντάτους, αλλά για να εξυπηρετήσουμε τη δημόσια Υγεία και το δικαίωμα στην Υγείατου Έλληνα πολίτη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα», συμπλήρωσε