ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: με την ίδια ατζέντα στον διάλογο σήμερα & νέες απεργίες

Με την ίδια ατζέντα προσέρχονται σήμερα στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση με το Τεχνικό Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: με την ίδια ατζέντα στον διάλογο σήμερα & νέες απεργίες

Συνεπείς στην γραμμή τους –που μιλάει για διατήρηση του δημόσιου ιστού της υγείας, για μη αλλαγή τωνεργασιακών σχέσεων και για καμία απόλυση, προσέρχονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σήμεραστις 11 το πρωί στο υπουργείο Υγείας, στονδημόσιο διάλογο για την Μεταρρύθμση της Υγείας.

Οι γιατροί ευελπιστούναυτή την φορά – στην τρίτη κατά σειρά επικοινωνία-να συναντήσουν τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, ο οποίος απουσίαζε τηνπροηγούμενη φορά και να μπορέσουν να αποκομίσουν έστω κάτι (μία δήλωση, ή μία υπόσχεση) από το Τεχνικό Κλιμάκιο της κυβέρνησης-το οποίο εκπροσωπείται επίσης, από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ.Πελοπίδα Καλλίρη.

Δεν έχουν όμως αυταπάτες, καιγια τον λόγο αυτό, όπως τονίζει στο onMed.gr ο αντιπρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. Γιάννης Χρονόπουλος «θασυνεχίσουμε πιστοί στην γραμμή μας, τις απεργιακές κινητοποιήσεις». Οι απεργίες-που σημειωτέον έχουν ξεκινήσει από τις 25 Νοεμβρίου, θα διαρκέσουν μέχρι και τις3 Ιανουαρίου, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, όλα δείχνουν ότι θαεπαναπροκηρύξουμε επαναλαμβανόμενες 5νθήμερες.

Εν τω μεταξύ, με κυρίαρχοαίτημα «Ο αγώνας συνεχίζεται, όχι στις απολύσεις και όχι στην διάλυση της ΠΦΥ»ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού πραγματοποιεί σήμερα στις 10.30στο ξενοδοχείο Τιτάνια, ΓενικήΣυνέλευση, προκειμένου να επαναξιολογήσει τα νέα δεδομένα.

Να σημειωθεί ότι τηντελευταία φορά που συναντήθηκαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με το Τεχνικό Κλιμάκιο,ζήτησαν μορατόριουμ δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ήπια μετάβαση από το μίακατάσταση στην άλλη στην υγεία, ενώ ζήτησαν επιμόνως από τους επικεφαλήςτου υπουργείου Υγείας και οικονομικάστοιχεία σχετικά με την περίθαλψη του ελληνικού λαού, τις ειδικότητες που υπάρχουν στηνχώρα μας ανά κατοίκους και ανά περιοχή, πόσοι συνταξιοδοτούνται και εάν έχουν κοστολογηθεί οι ανάγκες τουελληνικού πληθυσμού.

Αναφορικά με τις εργασιακέςσχέσεις, οι γιατροί, προτείνουν να παραμείνει ως έχει το καθεστώς, και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γιατρών τουΕΟΠΥΥ αλλά και του ΠΙΣ, στην φάση αυτή, σε πρώτη προτεραιότητα, έρχεται το θέματης ασφαλούς και ισότιμης πρόσβασης και περίθαλψης στις υπηρεσίες υγείας, καισε δεύτερη μοίρα, το εργασιακό.

Διαβάστε επίσης:

Εξαντλούνται τα ραντεβού των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ














Γενική συνέλευση των Γιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής τη Δευτέρα

Εκατομμύρια ασφαλισμένοι στο κενό από το γκρέμισμα του ΕΟΠΥΥ