ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στα χέρια των κομμάτων το σ/ν για το ΠΕΔΥ

Στα χέρια των Κοινοβουλευτικών ομάδων των πολιτικών κομμάτων βρίσκεται το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ, οι οποίοι το μελετούν, ενώ σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι στην Βουλή, το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κρεμαστινό, θα συζητήσει το θέμα.
Στα χέρια των κομμάτων το σ/ν για το ΠΕΔΥ

Προσπάθειες προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις όσογίνεται περισσότερες, τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και τους γιατρούς, επιχειρείτώρα η κυβέρνηση αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας(ΠΕΔΥ) και κάπως έτσι εξηγείται η καθυστέρηση της κατάθεσής του στην Βουλή.

Ενώ αρχικά επρόκειτο να κατατεθεί χθες Δευτέρα, ουπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενεςδύο με τρεις ημέρες, καθώς Ν. Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να κάνουνορισμένες τροποποιήσεις. Σήμερα εξάλλου στις 2.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθείστην Βουλή, σχετική συνάντηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και με επικεφαλής τονβουλευτή και πρώην υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Κρεμαστινό.

Όπως δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός στο onMed.gr, επιχειρείται μία προσπάθεια βελτίωσης, ώστε το τελικό αποτέλεσμα ναείναι θετικό για όλους και να δώσει στην χώρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείαςπου της αξίζει.

Δεν είναι όμως μόνο το ΠΑΣΟΚ που θα συζητήσει το θέμα, αλλά και οι άλλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, αποδεικνύοντας ότι το νομοσχέδιο χρειάζεται διορθώσεις και προσοχή, αφού αφορά το ευαίσθητο θέμα της υγείας και περίθαλψης 10 και πλέον εκατ. ασφαλισμένων.

Πάντως και αυτό το νομοσχέδιο αποδεικνεύεται πονοκέφαλος για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς οι γιατροί - ιδιώτες και νοσοκομειακοί- αντιδρούν εντονότατα, λέγοντας ότι πρόκειται για κοινωνικό ολοκαύτωμα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά την απόσυρσή του, ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργίες μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, κάνοντας δύσκολη την ζωή της κυβέρνησης.