ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: συνάντηση με Μπέζα & Κοντό για το πλαφόν

Με τον  υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και τον Πρόεδροτου ΕΟΠΥΥ Δημήτριο Κοντό, θα συναντηθεί αύριο Τρίτη 21 Ιανουαρίου, το προεδρείο τουΠανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για το θέμα του πλαφόν στη συνταγογράφηση και τιςδιαγνωστικές εξετάσεις.
ΠΙΣ: συνάντηση με Μπέζα & Κοντό για το πλαφόν

Με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και τον Πρόεδροτου ΕΟΠΥΥ Δημήτριο Κοντό, θα συναντηθεί αύριο Τρίτη 21 Ιανουαρίου, το προεδρείο τουΠανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για το θέμα του πλαφόν στη συνταγογράφηση και τιςδιαγνωστικές εξετάσεις.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 στο Υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι η μείωση του πλαφόνσυνταγογράφησης έχει δημιουργήσει ένταση και οργή στους γιατρούς, οι οποίοιδηλώνουν ότι θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα δημόσια υγείας κυρίως για τους χρονίωςπάσχοντες. Μετά την μείωση του πλαφόν στα φάρμακα όμως, υπουργική απόφαση του ΆδωνιΓεωργιάδη, προβλέπει και μείωση κατά 20% στο πλαφόν των διαγνωστικών εξετάσεων πουπου συνταγογραφούν οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, προβλέπει η υπουργικήαπόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι γιατροί θα εκδίδουν παραπεμπτικά κατά 20%λιγότερο από ότι την περσινή χρονιά καθώς το επιτρεπόμενο όριο θα καθορίζεταιμε βάση το 80% όσων είχαν χορηγήσει το 2013.