ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο διαβήτης, για την κυβέρνηση, είναι αναστρέψιμη νόσος!

Την οργή και την αγανάκτηση των διαβητικών προκάλεσαν οιδηλώσεις του Γεν. Γρραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη σε πρωϊνήτηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με το θέμα της ένταξης του ινσουλινοεξαρτώμενουδιαβήτη τύπου 1 στον πίνακα των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων του ΚΕΠΑ.
Ο διαβήτης, για την κυβέρνηση, είναι αναστρέψιμη νόσος!

Την οργή και την αγανάκτηση των διαβητικών προκάλεσαν οιδηλώσεις του Γεν. Γρραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη σε πρωϊνήτηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με το θέμα της ένταξης του ινσουλινοεξαρτώμενουδιαβήτη τύπου 1 στον πίνακα των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων του ΚΕΠΑ. Ο Γεν. Γραμματέας δήλωσε ότι ο διαβήτης δενμπορεί να θεωρηθεί μη αναστρέψιμη πάθηση, αφήνοντας βέβαια ανοιχτή την πόρτα για την επανεξέταση του θέματος σεότι αφορά τον νεανικό διαβήτη.

Ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών έστειλε επιστολήδιαμαρτυρίας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας με θέμα: «Οιπολιτικές για την υγεία στηρίζονται σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και όχισε ευχολόγια και ανύπαρκτες θαυματουργές θεραπείες-Ο ινσουλινοεξαρτώμενοςσακχαρώδης διαβήτης είναι χρόνια πάθηση και μη αναστρέψιμη βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών».

Ο ΣΥ.Ν.Ε.Δ τονίζει ότι ήδη ο εκπρόσωπος της ΕθνικήςΣυνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία εδώ και μήνες είχε ζητήσει από τον κ. Κοκκόρηκαι τα υπόλοιπα μέλη της ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής να ζητήσουν την έγκυρηκαι επιστημονική γνώμη του ΚΕΣΥ, στο οποίο έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για τημελέτη των θεμάτων του σακχαρώδη διαβήτη.

Ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών την Πέμπτη 23/1/2014 διοργανώνειπαράσταση διαμαρτυρίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του, έξω από τογραφείο του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρη και καλεί σεαυτήν κάθε πολίτη με νεανικό ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη, κάθε γονιόπαιδιού που έχει ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνατου για να δοθεί οριστική λύση στο θέμα.