ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: πρόβλημα με τον ΕΟΠΥΥ για τις δεδουλευμένες επισκέψεις

Διευκρινήσειςαναφορικά με τις δεδουλευμένες επισκέψεις των γιατρών και με ποιο τρόπο θα τιςπληρωθούν,  ζητά από τον ΕΟΠΥΥ ο ΙατρικόςΣύλλογος Αθήνας.
ΙΣΑ: πρόβλημα με τον ΕΟΠΥΥ για τις δεδουλευμένες επισκέψεις

Διευκρινήσειςαναφορικά με τις δεδουλευμένες επισκέψεις των γιατρών και με ποιο τρόπο θα τιςπληρωθούν, ζητά από τον ΕΟΠΥΥ ο ΙατρικόςΣύλλογος Αθήνας, ρωτώντας σε τι καθεστώς θα εργάζονται ώσπου να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις τους.

Ενόψει των νέων νομοθετικών δεδομένων προκύπτουναβίαστα ερωτήματα για τους γιατρούς των Μονάδων ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι σήμερα αδυνατούννα καταχωρήσουν τις ιατρικές τους επισκέψεις που εδικαιούντο ναπραγματοποιήσουν με βάση το υφιστάμενο πλαφόν των 150 επισκέψεων σταιδιωτικά τους ιατρεία, πριν την καταγγελία της σύμβασης τους, αναφέρει οΙΣΑ, και συνεχίζει:

Το ερώτημα ανακύπτει για τις επισκέψεις πουπραγματοποιήθηκαν πριν την ολοκλήρωση της ψήφισης του Νομοσχεδίου, καιβεβαίως πριν την υπογραφή των σχετικών υπουργικών αποφάσεων γιακαταγγελία των συμβάσεων των γιατρών. Οι ιατρικές αυτές επισκέψεις, παρότι θαέπρεπε, δεν μπορούν να καταχωρηθούν στο e-ΔΑΠΥ και να αποζημιωθούν από τονΕΟΠΥΥ.

Το σύστημα του e-ΔΑΠΥ δεν επιτρέπει στους γιατρούςαυτούς την καταχώρηση των δεδουλευμένων επισκέψεων τους ήδη, πριν τηνκαταγγελία των συμβάσεων. Πως λοιπόν θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι γιατροί;

Όσοι εξ αυτών δε, έχουν ήδη αποφασίσει να συνεχίσουννα διατηρούν τα ιατρεία τους, ρωτά ο Ιατρικός Σύλλογος, σε τι καθεστώς θαβρίσκονται, μέχρις ότου υπογραφούν νέες συμβάσεις τους ως συμβεβλημένων μετον ΕΟΠΥΥ;

Θεωρείτε άραγε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να δέχονταιασφαλισμένους χωρίς να αποζημιώνονται; Καταλήγει ο ΙΣΑ.